Leukste Hobby voor vrouwen [Nieuwe Trends 2023]

Je hebt vast een of meerdere hobby´s die je graag beoefent, maar soms ben je op zoek naar iets nieuws. Er zijn honderden zo niet duizenden dingen die je kunt doen in je vrije tijd, van wandelen tot paardrijden, maar ook acteren, zingen en schilderen. Ben je op zoek naar een leuke nieuwe hobby voor vrouwen dan weten wij raad.

Oke, we zijn een beetje bevooroordeeld, maar dat komt vooral omdat we deze hobby´s zelf zo leuk vinden. Deze leuke hobby voor vrouwen is haken en breien. Het zijn beide hobby´s die je makkelijk kunt leren, die niet te duur zijn en die je bovendien overal kunt doen.

Lees snel verder en ontdek alle voordelen van deze leuke hobby voor vrouwen.

Waarom haken en breien?

Er zijn heel veel leuke hobby´s voor vrouwen, maar haken en breien is wat ons betreft een van de leukste hobby´s die je kunt hebben. Deze hobby heeft tal van voordelen, niet alleen is het leuk en goed voor je mentale gesteldheid, je kunt de hobby overal beoefenen en er werkelijk alles mee maken.

Haken voor meer rust en ontspanning

#1. Het werkt ontspannend

Een van de belangrijkste redenen waarom wij haken en breien zo leuk vinden is omdat het zo ontspannend is. Zeker in ons stressvolle bestaan waarin we het altijd druk hebben is het fijn als we iets kunnen doen waarmee we echt kunnen ontspannen. Het ontspannende effect van haken en breien ontstaat vanwege de repetitieve beweging en het tellen van de steken en rijen. Tijdens het haken en breien kom je in een soort meditatieve staat waar je kalm, rustig en mindfull van wordt.

Een studie uit 2018 heeft aangetoond dat haken en breien positieve voordelen biedt voor het persoonlijke welzijn. Veel van de ondervraagden richtten zich tot deze hobby om nare situaties zoals verlies en ziekte beter aan te kunnen. Dit heeft onder andere te maken met het chemische stofje dopamine dat wordt afgegeven als we iets doen wat we leuk vinden. Haken en breien zorgt voor dopamine waardoor je blij en ontspannen wordt.

#2. Je kunt deze leuke hobby voor vrouwen overal en altijd beoefenen

Wie gek is op haken of breien hoeft zijn haakwerkje of breiwerkje niet thuis te laten als je ergens heen gaat. Je kunt altijd en overal aan de slag met een bol garen. Uiteraard kan dat lekker thuis op de bank met een kopje thee erbij, maar het kan ook als je onderweg bent. Bijvoorbeeld in de trein naar je werk, in het vliegtuig naar je vakantiebestemming, of in de wachtkamer bij de tandarts.

haken hobby

Het is niet alleen een hobby die je makkelijk kunt oppakken, het is ook een hobby die je eenvoudig weer weg kunt leggen. Dat maakt het extra makkelijk om te doen op loze momenten, bijvoorbeeld als je aan het wachten bent tot de pizza in de oven klaar is. Om te voorkomen dat je vergeet waar je bent gebleven kun je steekmarkeerders gebruiken

#2. Het is goed voor je motoriek

Tijdens haken en breien maak je kleine bewegingen met je vingers en handen. Dit zorgt ervoor dat zowel je fijne motoriek als je oog-handcoördinatie beter wordt. Het zorgt er ook voor dat de gewrichten en spieren in je handen flexibel blijven. Het is dan ook een hobby die die heel goed is voor mensen met artritis of reuma. Maar ook mensen die van hun fijne motoriek afhankelijk zijn voor hun werk hebben er baat bij.

#4. Je kunt er werkelijk alles mee maken

Deze leuke hobby voor vrouwen bied je niet alleen de kans om leuk en creatief bezig te zijn, je kunt er ook werkelijk alles mee maken. Ben je op zoek naar een warme wintertrui, maar kun je in de winkel, maar geen leuke vinden, dan kun je die gewoon zelf maken. Dat geldt natuurlijk ook voor allerlei praktische dingen in huis. Pannenlappen, mandjes, dekens en vloerkleden haken, je kunt ze allemaal zelf maken. En het is ook nog eens hartstikke leuk om te doen. Je zal merken dat je hier in het begin nog patronen voor nodig hebt, maar hoe meer steken je kent des te makkelijker het wordt, en voor je het weet heb je helemaal geen patroon meer nodig.

#5. Maak je eigen unieke cadeaus

Je hoeft nooit meer stad en land af te zoeken naar een leuk cadeau voor een jarige. Je kunt gewoon zelf een cadeau breien of haken. Niet alleen kun je zelf kiezen wat je maakt, je weet ook zeker dat je een uniek cadeau geeft dat niemand anders heeft. En als je zou willen kun je het haakwerk of breiwerk ook nog eens personaliseren met een naam of datum.

Plaats een reactie