Garmin Fenix 7; wat weten we

Het scherm van de Garmin Fenix 7

Volgens de website van Wareable komt het scherm in de Garmin Fenix 7 overeen met zijn voorgangers. Zo hadden de andere varianten een AMOLED-scherm, en daarom wordt dit ook verwacht in de nieuwe versie van het horloge. Nog een reden waarom deze verwachtingen bestaan, is omdat andere modellen die Garmin recentelijk uitgebracht heeft ook gebruik maken van een AMOLED-scherm.

De verbeteringen aan het touchscreen

De Garmin schermen hebben in de afgelopen versies niet bepaald een upgrade gekregen als het gaat over de touchscreen toevoegingen aan de bestuurbaarheid van de sporthorloges. Echter denken experts dat het wel tijd wordt voor zo’n verbetering. Ook al brengt het een risico met zich mee dat de gebruiker per ongeluk metingen van sportieve activiteiten kan annuleren, is het gezien het aanbod van de concurrenten een welkome toevoeging.

Komt er ook een Solar editie?

Aangezien de Fenix serie een van beste outdoor horloges is van Garmin en omdat er in de voorganger van de Garmin Fenix 7, de Garmin Fenix 6, ook al de mogelijkheid was voor zonnecellen in het scherm, verwachten wij dat de nieuwe editie hier ook mee uitgerust wordt. Via deze techniek kan de telefoon opladen via zonlicht en verleng je dus de batterijduur van het horloge aanzienlijk met zon. Sommigen verwachten zelfs dat de Garmin Fenix 7 enkel als Solar variant te verkrijgen is.

Het formaat van het nieuwe horloge

Volgens de website van Supersmartwatches zal de nieuwste versie van de Fenix serie lichter worden dan zijn voorgangers. Ondanks dat de smartwatch zelf dezelfde grootte zal houden, zal het horloge toch lichter worden. Dit verschil maken ze door het horloge dunner en smaller te maken. Door het horloge nog lichter te maken, verhogen ze het draagcomfort bij de gebruiker. Dit is namelijk een essentiële eis geworden bij de hoogwaardige sporthorloges van tegenwoordig.

De nieuwe optische hartslagmeter

Net zoals bij de Venu 2 is de verwachting groot dat de Fenix 7 uitgerust wordt met een vernieuwde optische hartslag sensor. Deze optische sensor werkt niet met elektroden, maar werkt via groene lichtflitsen die gereflecteerd worden op het bloed. Het bloed neemt het groene licht op en weerkaatst het als rood licht. De optische sensor registreert dit rode licht en kan aan de hand van deze gegevens een berekening maken van de hartslag. Het is naar alle verwachtingen dat de Garmin Fenix 7 dezelfde hartslagmeter krijgt als de Garmin Venu 2. Naar behoren is deze sensor van erg goede kwaliteit.

Het effect van de verbeterde features op de batterijduur

Al deze nieuwe features zullen ongetwijfeld effect hebben op de duur van de batterij. We weten immers hoe uitgebreider de features op een sporthorloge, hoe sneller de batterij leeg gaat. Echter heeft Garmin met de Venu 2 al laten zien dat ze ongeacht de nieuwe, verbeterde features, toch in staat zijn een meerdaagse batterijduur te garanderen op hun horloges. Daarom verwachten wij ook dat de batterijduur van de Garmin Fenix 7 gelijk, dan wel niet langer zal zijn dan de Garmin Fenix 6. Deze bedraagt tussen de 36 uur en 48 dagen, afhankelijk van de modus en energiebespaarstand van het horloge.

Algemene verwachtingen van de Fenix 7

Gezien de kwaliteit die Garmin consequent weet te leveren met hun sporthorloges, gaan wij ervan uit dat de Garmin Fenix 7 niet onder zal doen voor deze hoge standaard. Dit ook met het ook oog op de voorgangers van de Fenix 7. De Fenix serie is een dure serie horloges waarbij de gebruiker veel betaalt voor de hoogste kwaliteit. Het nieuwe horloge zal naar alle verwachtingen ook treden in deze voetsporen en zeker niet onderdoen voor zijn voorgangers.

Plaats een reactie