De Garmin Forerunner 35

De Garmin Forerunner serie bestaat uit sporthorloges die hoofdelijk gemaakt zijn voor hardlopers en triatleten. De reden hiervoor is dat deze hardloophorloges speciaal gemaakt zijn om snelheid, hartslag, tijd, hoogte en tempo te meten. Dit zijn belangrijke zaken voor trainende atleten in deze sporten.

De voorgaande modellen

Er zijn ontelbaar veel voorgaande modellen. Maar de meest recente vanaf de Garmin Forerunner 35 zijn de Garmin Forerunner 735XT, Garmin Forerunner 935, Garmin Forerunner 30, Garmin Forerunner 645, Garmin Forerunner 645 Music, Garmin Forerunner 45, Garmin Forerunner 45S, Garmin Forerunner 245, Garmin Forerunner 245 Music, Garmin Forerunner 945, Garmin Forerunner 745 en recentelijk uitgekomen Garmin Forerunner 55.

Het uiterlijk van de Garmin Forerunner 35

De looks van dit sporthorloge is vierkant met een stevig bandje. Het scherm is zwart wit maar erg duidelijk zichtbaar. Aan beide zijkanten van het horloge zijn twee fysieke knoppen te vinden. In totaal heeft het horloge dus 4 vierkante knoppen. Een knop is bedoeld voor het aan en uitzetten van het horloge. De naastliggende knop is bedoeld om de functielijst te openen in de software. Aan de andere zijde is er een knop om via bluetooth te verbinden met een smartphone, en daarnaast een knop om snel de muzieklijst te openen. Zo verspil je zo weinig tijd  als mogelijk met het zoeken naar je afspeellijst.

De verschillende edities

Het horloge is verkrijgbaar in een simpele zwarte kleur; ‘Black’. Maar daarnaast zijn er nog drie andere kleuren beschikbaar mocht je het zwarte horloge iets te saai vinden. Zo is er een felgroene / limoen achtige kleur beschikbaar genaamd ‘Limelight’. Daarnaast is er een oogverblindende kleur blauw beschikbaar onder de naam ‘Frost Blue’. Dit doet mij denken aan de kleur van de zee bij witte stranden op een tropisch eiland. De laatst beschikbare kleur heeft een erg cleane look. Het is namelijk een witte kleur; ‘White’.

Wat vind je in de verpakking?

In de verpakking vind je naast de Garmin Forerunner 35 ook een uitgebreide handleiding die je als gebruiker helemaal op weg helpt bij het instellen van het sporthorloge naar jouw wensen. Daarnaast is er vanzelfsprekend een oplaadkabel bij geleverd. Zo kan je, mocht het horloge niet opgeladen zijn, deze opladen om toch gebruik te kunnen maken van dit mooie hardloophorloge.

Functionaliteiten van het horloge

De Garmin Elevate functie

Met de Garmin Elevate functie kan de gebruiker dag en nacht zijn polshartslag bekijken. Er zit namelijk een groene lamp onder het horloge. Dit groene licht wordt vervolgens gereflecteerd door het bloed van de gebruiker en wordt teruggestuurd als rood licht. De sensor scant vervolgens op rood licht en kan aan de hand daarvan de hartslag berekenen. Zo kan het horloge dag en nacht de hartslag van de gebruiker bepalen.

Alle Connected functies

Een simpel voorbeeld van een Connected functie is het kunnen lezen van smartphone-meldingen. De gebruiker kan e-mail, sms-berichten en andere meldingen van de telefoon allemaal op het scherm van de smartwatch bekijken. Daarnaast heeft de gebruiker ook de mogelijkheid om snel zijn muziek te bedienen via het horloge en verlies je daarmee geen moment van je training met het zoeken van de juiste afspeellijst.

Via Garmin Connect kan de gebruiker zijn livelocatie delen met vrienden. Zo weten de vrienden waar de eigenaar van het horloge zich bevindt, en geeft dit ook een veilig gevoel aan de gebruiker. Zo kan je zelfs ’s avonds met een veilig gevoel toch nog even lekker gaan sporten. Alle gegevens van deze sportprestaties worden vervolgens automatisch geüpload naar Garmin Connect. Daar heb je dan altijd een concreet en up-to-date overzicht van je sportieve activiteiten en voortgang.

De hardloop functionaliteiten van het horloge

Het horloge is speciaal ontworpen voor de hardlopers. Dit zie je bijvoorbeeld aan het design van de interface waar stappen en gelopen afstand erg naar voren komen tijdens de training. Dit is ideaal voor trainingen van hardlopers of triatleten.

Een verder erg interessante functie is de 24/7 hartslagmeter. Via deze meter kan het horloge niet alleen de rusthartslag en inspanningshartslag van de gebruiker meten, maar geeft dit het horloge ook de optie om stress te meten. Door te kijken naar de gemiddelde hartslag en huidige hartslag, en dit te vergelijken met GPS-locatie, kan het horloge baseren of de gebruiker gestrest is. Het horloge geeft tevens een waarschuwing aan de gebruiker indien deze te lang inactief is en dat het tijd is om weer te gaan bewegen.

Bij een sporthorloge kan ook een calorieënmeter natuurlijk niet ontbreken. En daarom is de Garmin Forerunner 35 ook zeker uitgerust met zo’n meter. Erg handig als je naar een bepaal doel aan het trainen bent. Het horloge houdt de verbrande calorieën bij, en via de app kan je ook de ingenomen calorieën registeren. Zo blijf je perfect gefocust op je doel en staat niets nog in de weg.

Specificaties van het horloge

De algemene specificaties

Het horloge is 37,3 gram en is geschikt voor een polsomtrek van 140 millimeter tot 200 millimeter. De schermgrootte bedraagt 23,5 millimeter bij 23,4 millimeter en daarin zit een scherm van 128 bij 128 pixels. Het scherm is ook leesbaar in de zon, want het is transflectief memory-in-pixel. De levensduur van de batterij is 9 dagen in de zogeheten Smart-modus, en 13 uur in GPS-modus.

De Waterdichtheidsgraad is 5 ATM, hiermee kan je dus tot 50 meter onder water of tot er 5 bar druk staat op het horloge. In de praktijk is 50 meter vaak te veel gevraagd voor het horloge, dus kijk hier mee uit. Je kan wel douchen en zwemmen met het sporthorloge, mits er geen grote temperatuurverschillen optreden.

Dagelijkse smart functies

Qua dagelijkse smart functionaliteiten is het horloge tamelijk goed uitgerust. Zo bezit het net als de meeste hedendaagse smartwatches een connected modus met de smartphone. Zo kan je smartphone meldingen bekijken op het horloge. Ook kan je op de Garmin Forerunner 35 het weer bekijken en je muziek bedienen. Let op: op Android is de muziekbediening werkend, maar op iPhone werkt deze niet. Mocht je je telefoon verloren zijn, dan kan je met dit horloge heel simpel je telefoon terugvinden met de find my phone functie.

Trainings-, plannings- en analysefuncties

Het horloge heeft veel functionaliteiten omtrent de hartslag. Zo kan het horloge de hartslagzones meten en aan de hand daarvan waarschuwingen geven indien de hartslag te hoog of te laag is. Daarnaast berekent het horloge aan de hand van de hartslag de verbrande calorieën. Mocht je dit als gebruiker willen, kan je je hartslag uitzenden via ANT+ naar gekoppelde apparaten.

Snelheid en afstand worden gemeten via GPS, die erg precies is. De gegevenspagina van de gebruiker is aanpasbaar, net als de activiteitenprofielen. Zo kan je altijd aanpassen welke sporten jij het snelste toegankelijk wilt hebben. Daarnaast zijn er wat functies die bijvoorbeeld automatisch meten wanneer je gepauzeerd bent met je sportieve activiteit bent, of die automatisch meten wanneer je een ronde gelopen hebt. Al deze automatische metingen worden bevestig via audiomeldingen en vibratie. En de activiteitengeschiedenis is terug te kijken op het horloge.

Review van de Garmin Forerunner 35

Al met al is dit een behoorlijk compleet sporthorloge speciaal voor de hardlopers. Er is duidelijk te zien dat de ontwikkelaars van Garmin goed hebben gekeken naar de wensen van hardlopers en triatleten. Aan de hand van deze wensen zijn ze de 35 editie gaan opzetten en hebben hierna meermaals om feedback gevraagd. Zo zijn ze uiteindelijk tot een behoorlijk compleet horloge gekomen wat aan alle verwachtingen van een ervaren hardloper kan voldoen.

Het sporthorloge is tevens ook erg geschikt voor de onervaren sporter die concreet zijn sportprestaties wil verbeteren. Het horloges fungeert namelijk ook als een stok achter de deur door middel van de herinneringen om meer te bewegen en de stappenteller. Zo blijft de gebruiker gemotiveerd om meer te gaan bewegen en sporten en kan deze eerder zijn doelen bereiken.

Een ervaren sporter benoemd bijvoorbeeld dat de batterij altijd lang genoeg meegaat om ook tijdens een lange duurloop nog alles te blijven meten. Daarnaast is het GPS signaal altijd duidelijk te ontvangen en wordt zo de route altijd duidelijk gemeten. De levensduur van het horloge is ook erg lang door de duurzame materialen van goede kwaliteit die er in verwerkt zijn. De Garmin Forerunner 35 is een aanrader voor iedere hardloper of toekomstig fanatieke hardloper. Het sluit perfect aan bij alle wensen die je nodig hebt en zal heel wat kilometers, bloed, zweet en tra(i)nen doorstaan!

Plaats een reactie