Garmin vs Polar

Garmin en Polar zijn merken die gespecialiseerd zijn in sporthorloges en de twee grote spelers die de markt van sporthorloge domineren.  Als je op zoek ben naar een sporthorloge is de kans daarom groot dat je deze twee merken wilt vergelijken om te kijken welke het best voor jou zou werken. Wij zullen je hierbij een handjes helpen om je te meest voorkomende verschillen door te geven.

Beste hardloophorloge: Polar of Garmin?

Best GPS / Sport Watch Ecosystem? Garmin vs Suunto vs Coros vs Polar!
[affiliate_products product_number=”1,2,3,4,5″ style=”list” image_size=”medium”]
[/affiliate_products]

Polar sporthorloge

Als we het over Polar hebben dan weten we dat dit het merk van origine is als het gaat om hartslagmetingen. Dit merk is heel sterk als het gaat om hartslagmetingen en is daarom ook het element waarmee zij zich onderscheiden van de rest.

Garmin sporthorloge

Garmin maakt in tegenstelling tot Polar, zich sterk middels haar GPS en Smartwatch functionaliteit. Garmin heeft namelijk veel ervaring in het ontwikkelen van GPS technologie. Het bedrijf heeft zich altijd gefocust op haar sporthorloges. Deze zijn vanaf het begin bedoeld als een persoonlijke computer met een training software, een smartwatch die je de hele dag kunt dragen!

Hartslagmetingen

Zowel Garming als Polar bieden de mogelijkheid om hartslagmetingen te doen. Dit kan middels een separate hartslagband of via een polsmeting dat vanuit het horloge geschiedt. Het is goed te weten dat de hartslagband nauwkeuriger meet in vergelijking tot de polsmeting dat vanuit het horloge plaats vindt. Polar biedt de mogelijkheid om je eigen hartslag plus een tweede te meten en de informatie ook nog toont op je horloge.

Garmin vs Polar: Integraties

Beide merken hebben veel verschillende koppelingen. Zo heeft Garmin koppeling met Strava, Spotify, trainingspeaks en ontvang je telefoonmeldingen op je hardloophorloge. Dit maakt het gebruik van de horloges met andere hardloop apps heel simpel. Je kunt bijvoorbeeld tijdens het trainen naar muziekluisteren via de horloge of whatsapp meldingen en telefoontjes ontvangen op je hardloophorloge.

Garmin vs Polar persoonlijke dashboard & app

Beide fabrikanten hebben een eigen Garmin en Polar app of te wel dashboard waar je alle metingen van het horloge kunt zien. Dat kan zowel je data van je dagelijkse activiteit of je trainingsdata zijn. De app heet bij Polar “ Polar Flow” en bij Garmin “Garmin Connect”. Verder bieden beide merken je de mogelijkheid om via je desktop in te loggen om makkelijk toegang tot je date te hebben of om gegevens te uploaden.

Calorie verbruik, Garmin vs Polar (lifestyle metingen)

Als het gaat om dagelijkse activitytracking, kunnen zowel Garmin als Polar heel veel doen. Hierbij denken we onder andere aan het aantal stappen, het aantal uren dat je geslapen hebt, je stress niveau, gewicht en voor vrouwen dan zelf de menstruatie cyclus bij gehouden worden. Zelf je calorie verbruik wordt gemeten op deze apparaten. Alleen ontstaan er bij dit aspect een groot verschil tussen beide metingen.

Gemiddeld registreert Polar 10-40% meer calorieën verbruik bij dezelfde activiteit. Het verschil ontstaan doordat Polar berekent aan de hand van de ‘smart calorie’ functionaliteit en de hartslaggegevens. Terwijl Garmin gebruikt maakt van de ‘Firstbeat analytics’ technologie. Bij deze techniek worden calorieën verbruik op de hartslag worden gemeten.

Het verschil in de metingsresultaten kan diverse oorzaken hebben. Zo kan het feit dat de hartslagband nauwkeuriger dan een polsbetering als een variant van oorzaak gezien worden. Ook de basisinstellingen kunnen hierbij een rol spelen. Ook is er een deel dat nog niet verklaard kan worden. Het is daarom goed te weten dat de meting slechts een indicatie geeft van het resultaat en niet de werkelijkheid.

Welke is beter Garmin of Polar?

Zowel de horloges van Strava als Polar zijn makkelijk te koppelen.  Er kan dus aangegeven worden dat ze gelijkwaardig zijn aan elkaar. Hoewel Garmin meer keuze heeft wat de look van de horloges betreft kunnen we toch zeggen dat zowel de look van Strava als van Polar heel persoonlijk kan zijn. Het aangename is dat hoewel er veel overeenkomstenzijn, de merken toch uniek blijven. Zo zien we dat Polar domineert als het gaat om hartslagmetingen en biedt dus meer functionaliteiten op dat gebied, maar daarentegen zich sterk maakt als het gaat om de GPS opties.

Als het koppelen een grote rol bij het sporten voor je speelt dan zou het handig zijn om voor Garmin te kiezen. Vooral als je geregeld op de fiets bent. Garmin heeft een grote assortiment als het om fietscomputers betreft, het maken van routes en routekaarten zijn dus een fluitje van een cent.

Het is ook goed te weten dat Garmin eigenaar van Tacx is waarmee ze alle koppelingen bieden.  Bovendien kan je ook Zwift koppelen aan Garmin. Deze samenwerkingen hebben als voordeel dat je op het dashboard alle trainingen makkelijk bij elkaar komen.

Indien je voor Polar kies dan zal je wat dit betreft meer zelf wat handelingen moeten plegen zoals via trainingspeak om te info  bij elkaar te krijgen, maar als je voor Garmin kies dan heb je gelijk via het Garmin Connect alle info op je dashboard.

Plaats een reactie