Waar je op moet letten bij het aanschaffen van hardloop verlichting

Als je houdt van hardlopen in de vroege of laten uren is goede hardloop verlichting een essentieel onderdeel van je loopuitrusting. Ze maken je zichtbaar voor automobilisten, fietsers en andere weggebruikers. Bovendien helpen ze je om de weg te verlichten zodat je onderweg nergens over struikelt en geven ze je een veilig gevoel. 

Belangrijke functies voor hardloop verlichting

Er zijn heel wat verschillende hardloop lampjes op de markt die je kunt gebruiken tijdens het hardlopen. Bij de aanschaf moet je rekening houden met een aantal dingen, waaronder de volgende dingen;

1. Helderheid en zichtbaarheid

Als je verlichting koopt om hard te lopen is het belangrijkste dat je er goed zicht mee hebt en dat je er zelf zichtbaarder door wordt. Met sommige Led-lampen ben je zelfs tot op 300 meter nog zichtbaar voor anderen. Zeker als je op slecht verlichte plekken hardloopt, is dit zowel voor jezelf als anderen ideaal. Zorg dat je niet alleen van de voorkant, maar ook van de achterkant zichtbaar bent voor anderen. 

2. Comfort

Naast zichtbaarheid wil je er zeker van zijn dat je de verlichting ook daadwerkelijk draagt. Dat kan alleen als die comfortabel zit en niet verschuift tijdens het hardlopen. 

4. Oplaadbare hardloop verlichting

Heel veel mensen gebruiken de verlichting totdat de batterijen op zijn. In plaats van het kopen van nieuwe batterijen verdwijnt de verlichting daarna in de kast. Het is dan ook beter om verlichting te kopen die je kunt opladen. 

5. Knipperende lampjes

Het is het beste om te kiezen voor hardloop verlichting die ook kan knipperen. Op sommige plekken kan dit ervoor zorgen dat je net wat beter zichtbaar bent.  

Hardloopverlichting opties

Nu we besproken hebben waar je op moet letten bij de aanschaf van hardloopverlichting kunnen we dieper in gaan op de soorten verlichting die er is voor hardlopers. Hier een overzicht van de soorten verlichting en hun voor- en nadelen. 

1. Sportvest

Een sportvest met verlichting bestaat uit reflectoren en Led-verlichting zodat je zowel aan de voorkant als achterkant goed zichtbaar bent. Dit vest is verstelbaar en eenvoudig aan en uit te trekken. 

2. Sportarmband

Een sportarmband met verlichting is een verstelbare lichtgevende armband. De armband is eenvoudig aan en uit te doen. Houd er rekening mee dat je niet altijd even goed zichtbaar bent met maar één armband. Beste telefoonhoesjes van 2022!

3. Hoofdlamp

Een hoofdlamp is niet alleen nuttig om zichtbaar te zijn, maar ook om zelf goed zicht te hebben op de weg voor je. Er zijn hoofdlampen waarmee je zowel aan de voorkant als achterkant licht hebt.

4. Borstlamp

Een borstlamp heeft zoals de naam al zegt een lamp op de borst. Met deze lamp heb je goed zicht en ben je zelf ook goed zichtbaar. 

Koop de hardloop verlichting die bij jou past

Iedereen heeft andere wensen en behoeften. Gelukkig heb je nu kunnen zien dat er veel verschillende soorten hardloop verlichting zijn. Je vindt dus altijd een lamp die bij jou past. 

Plaats een reactie