Stappentellers voor kinderen & Sporthorloges voor topsport kinderen

In de hedendaagse technologie bestaan er tal van snufjes om het dagelijks leven makkelijker te maken. Zo bestaan er ook stappentellers. De meeste mensen kennen deze stappentellers natuurlijk al van vroeger; een simpel apparaatje waarmee je je stappen kan tellen. Het is erg klein en je bevestigt het simpelweg aan een lus van je broek of draagt het om je horloge. Tegenwoordig zijn deze ouderwetse stappentellers een stuk geavanceerder. Zo bestaan er tegenwoordig horloges die niet alleen je stappen tellen, maar ook je slaapritme, hartslag en mobiele berichten kunnen tonen. Dit is allemaal enorm handig, maar bestaan er ook smartwatches voor kinderen?

Belangrijk voor een kinder stappenteller

Allereerst terug naar het begin. Wat is een stappenteller nu precies? Een stappenteller is een kleine machine die bijhoudt hoeveel stappen een persoon op een dag gezet heeft. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld wilt meten of je 10.000 stappen per dag zet. Tienduizend stappen zorgen ervoor dat je 500 kilocalorieën extra verbrandt wat je kan helpen om gezond te blijven.

Sporthorloges die specifiek bedoeld zijn voor kinderen

Zo’n horloge voor een kind biedt namelijk een grote extra handigheid: veiligheid. Je kan er voor kiezen om via live locatie altijd te kunnen zien waar je kind op dat moment is. Daarnaast hebben de duurdere horloges de optie om berichten te sturen en kan je zo makkelijk in contact blijven met je kinderen. Ook al kan dit ook met een telefoon, zijn kinderen toch minder snel in staat een horloge kapot te maken of kwijt te raken.

Garmin Vivofit Junior 3: Waterdicht en slechts één keer per jaar opladen

Een voorbeeld van een smartwatch voor kinderen is de Garmin Vivofit Junior 3 Marvel Zwart. Dit is een sporthorloge speciaal gemaakt voor kinderen, vandaar dat deze ook in de superheldenstijl van Marvel is. Er bestaan ook andere stijlen zoals Blauw, Roze, Disney Groen en Marvel Rood. Het horloge telt niet alleen hoeveel stappen je kind zet, maar het is ook nog waterdicht. Zo kan het horloge niet per ongeluk kapot gaan bij het zwemmen. De batterijduur is een jaar, dus tussendoor hoef je het horloge niet op te laden. Naast een stappendoel kan je ook andere doelen en herinneringen instellen voor je kinderen, zoals huiswerk doen of kamer opruimen. Indien deze taken voltooid zijn, kan de gebruiker vrij alle spellen spelen op het horloge. Voor nog geen 84 euro heb jij dit horloge al bij jou thuisbezorgd!

Fitbit Ace 3 in blauw en zwart: Activity tracker voor kinderen

Een iets goedkopere variant is de Fitbit Ace 3. Dit horloge is verkrijgbaar in een blauwe en in een zwarte variant. Voor 75 euro is deze activity tracker van jou. Elke dag zal dit horloge de gebruiker motiveren om 60 minuten te bewegen en het meet tevens de gezette stappen en verbrande calorieën. Zelfs het slaapritme wordt geregistreerd via de automatische slaapdetectie. Zo kan je als ouder zien wanneer je kind in slaap valt en weer wakker wordt. Het onhandige aan dit horloge is dat het geen GPS sensor heeft, maar het kan wel verbinden met een telefoon om via de GPS van de telefoon de locatie, afstand en snelheid bij te houden. Net als het hier voorgenoemde horloge is deze ook waterdicht en zeer stootbestendig.

Xiaomi Huami Amazfit BIP: Goedkoop kinder horloge met sportfuncties

Het volgende horloge is de Xiaomi Huami Amazfit BIP. Dit horloge is ook waterdicht en heeft een batterijlevensduur van wel 45 dagen. Er is helaas geen oudercontrole voor kinderen, maar het horloge is wel erg goedkoop. Dit horloge heeft een prijs gewonnen voor ‘de beste casual smartwatch voor sportieve tieners’ via Bol.com. Dit komt omdat het geen groot horloge is en het ook niet heel zwaar is. Dankzij het rubberen bandje zit het bandje erg los om de pols. Voor slechts 60 euro is dit horloge in jouw bezig!

Goedkoopste stappenteller voor kinderen

De Denver sw-161 smartwatch (zwart) zit in het laagste prijssegment, en daar moeten we dus rekening mee houden bij deze vergelijking. Het horloge heeft geen ingebouwde GPS, maar het kan wel verbinden met de GPS van je telefoon. Ook kan je sociale media updates en binnenkomende berichten zien op het scherm. De batterijduur is gemiddeld 240 uur, oftewel 10 dagen. Het keurmerk voor waterdichtheid is IP67 en het horloge heeft een 1,3 inch display. Samen met de hartslag en slaapmonitor functie kent dit horloge toch een boel functies voor deze prijsklasse. Maar of alle functies even goed werken als de horloges uit het duurdere prijssegment, dat durf ik niet te garanderen. Voor een luttele 40 euro kan je dit horloge al bestellen.

Sporthorloges voor kinderen

Stappentellers zijn tegenwoordig verwerkt in allerlei soorten technologie. Zo zijn ze nog steeds te vinden enkel als stappentellers, maar zijn ze ook te vinden als extreem dure sporthorloges die meer dan 100 sporten kunnen registreren. In de volgende alinea zal ik een aantal van deze horloges vergelijken. Deze horloges zijn nog niet specifiek voor kinderen, maar dit is puur om de mogelijke functionaliteiten van de hedendaagse sporthorloges te omschrijven.

Goedkope stappenteller voor kinderen

Wanneer je niet al teveel eisen hebt voor de stappenteller voor je kind is dit een solide optie. Later in dit artikel behandelen we ook een aantal duurdere sporthorloges, geschikt voor kinderen. Deze zijn vooral geschikt voor als je kind intensief bezig is met sporten. Hierbij zijn meer functies, betere tracking en betere bouwkwaliteit gewenst.

Huawei watch GT 2 RVS

Een goedkoper horloge is de Huawei Watch GT 2 RVS. Dat merk je direct aan de hoeveelheid functies die het horloge aanbiedt, maar als je een beginnende sporter bent dan heeft dit horloge alle functies die je nodig hebt. De batterij gaat afhankelijk van de gebruiksintensiviteit 1 tot 2 weken mee. Het horloge heeft een ingebouwde muziekspeler en kan tevens je hartslag uitlezen. Door het snelle opladen en het grote gebruiksgemak vinden gebruikers dit 1 van de fijnste horloge van de prijsklassen van rond de 100 euro.

Garmin Fenix 6 Pro: Met ingebouwde kaarten

Garmin Fenix 6 Pro is de uitgebreide variant van de Fenix 6. Voor 574 euro mag je ook best wat verwachten van dit horloge, en dat leveren ze ook. Op het horloge zijn alle kaarten van Europa beschikbaar en op basis van je sportprestaties worden populaire routes van andere gebruikers met je gedeeld. Dit horloge is ook geschikt voor de golfers omdat het horloge je persoonlijke records meet. Eigenlijk kan dit horloge ongeveer alle sporten meten die maar een beetje bekend zijn. Samen met de behuizing en de batterij die tot 14 dagen kan meegaan, is dit 1 van de meest high-end horloges op dit moment op de markt.

Samsung Galaxy Watch 4: Veel sensoren Hardslag, bloeddruk en locatie

Samsung Galaxy Watch 4 Classic is een sporthorloge die op dit moment pas net verkrijgbaar is. Het horloge heeft veel functies zoals een hartslagmeter, bloeddrukmeter, je kan er berichten op lezen en je kan zelfs apps downloaden op je horloge via het Wear OS besturingssysteem. Het nadeel is dat dit horloge niet compatibel is met IOS besturingssystemen. Voor een 335 euro is dit horloge van jou.

Beste sporthorloge of stappenteller voor kinderen

Al met al is er hedendaags dus een boel keuze voor zowel volwassenen als kinderen om sporthorloges en smartwatches te kopen. In de toekomst zal deze markt nog veel verder groeien aangezien deze markt nog tamelijk jong is. Ik verwacht dat er nog veel innovatie plaats gaat vinden in de toekomst en de rol van een smartwatch gaat steeds essentiëler worden in de huidige maatschappij voor zowel volwassenen als kinderen. Mocht je er zelf nog niet aan willen beginnen, dan hoeft dat nog niet. Maar de functies zoals het geven van taken in ruil voor spelletjes-toegang zijn toch enorm slimme functies die je taak als ouder in het dagelijks leven iets kunnen vergemakkelijken. Ik zou het in ieder geval wel weten!

Plaats een reactie