Strava hartslagmeter koppelen

Een hartslagmeter is een apparaat dat net een riem, om je borst geplaatst wordt. Het meet je sportprestaties en helpt ze in kaart te brengen hoe je het momenteel doet. Het is een handig hulpmiddel om je prestaties te verbeteren en jezelf op sportgebied te blijven ontwikkelen.

Aan de hand van de gegevens van een hartslagmeter in Strava kun je veel over jezelf te weten komen. Daardoor maakt een hartslagmeter, sporten veel interessanter en leuker. 

Een hartslagband of hartslagmeter meet de klopping van je hart en de elektrische activiteit die je hart aangeeft. Die elektrische activiteit wordt door een sensor omgezet in een meting.

Waar veel mensen een sporthorloge gebruiken om de hartslag te meten, werkt een borstband veel nauwkeuriger. Daardoor is de betrouwbaarheid hoger en meer geschikt voor de serieuze sporters

Ondersteunde hartslagbanden

Niet elke hartslagband is ondersteund. Wij tonen hieronder naar onze mening de beste hartslagbanden voor Strava klik op de afbeelding voor de prijzen en specificaties.

[affiliate_products product_number=”1,2,3″ heading_title=”h3″ style=”grid”]
[/affiliate_products]

Voordelen & Funcites van hartslagmeter op Strava

Hiermee werk je aan conditie verbetering door de hartslag gegevens te blijven controleren. Zo weet je als je tijdens het trainen te maken hebt met een hartslag dat ver boven je normale gemiddelde zit.

TIP: VO2 max, maximale zuurstofopname en hardloop prestaties

Het uithoudingsvermogen kan geoptimaliseerd worden bij het trainen en een hartslagmeter is van essentieel belang. Daarbij zie je hoe snel en hoeveel je hartslag stijgt bij een zware training.

Met zo een meter kun je zien wat je uithoudingsvermogen is. Bij sommige horloges komt er zelf een recoverytijd voor om een pauze in te lassen alvorens weer aan de slag te gaan. Hiermee kom je te weten wanneer je een bepaalde grens passeert en of je ritme te aan te passen.

Analyse van de prestaties

Het hartslag tijdens de training meten, biedt de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in het lichaamsgesteldheid. Door middel van deze metingen kan je een beeld krijgen tussen het verband van wat je allemaal van jezelf eist en de juiste inspanningen om het gewenste resultaat te bereiken.

Het Strava-lidmaatschap heeft een aantal goede functies voor atleten die informatie over hun hartslag hebben vastgelegd. De registratie van hartslaggegens geschiedt door GPS-apparaten waaronder, Garmin, Apple Watch, Polar, Fitbit, Tom Tom en Suunto.

Polar H10 Hartslag Sensor
Moofit Bluetooth hartslagmeter, borstband
smartLAB hartslagmeter borstband

Hartslagmeter koppelen

Door de hartslagmeter te koppelen aan Strava zorg je ervoor dat je hartslag gekoppeld wordt met je activiteiten in de app.

Je koppelt een gps-horloge of andere ondersteunde apparaten als volgt:

  • Ga naar navigatiemenu in Android of via de instellingenpagina via het tandwieltje in iOS;
    • Vervolgens klik je op Andere Service koppelen;
    • Daarna klik je op een apparaat koppelen aan Strava; 
    • Selecteer het merk van het apparaat dat je gebruikt en volg  de instructies om je account te kunnen koppelen.

Het gebruiken van een hartslag meter biedt de mogelijkheid om resultaten te krijgen die nuttig voor je zijn. De Sensor die in het apparaat voorkomt, zorgt ervoor dat je hartslag nauwkeurig gemeten en weergegeven wordt op een app of compatibel device. Op zo een manier kan je in de gewenste hartslagzones trainen en kan je ook ervoor zorgen dat je je limiet niet passeert.

Plaats een reactie