Strava met Fitbit koppelen & synchroniseren

Fitbit behoort tot een van de activiteitstracker of ook wel fitnesstracker genoemd. Dit zijn duurzame elektronische apparaten die je kunt gebruiken om fitness-gerelateerde informatie te verwerken en te meten. Dit kunnen zaken zijn zoals een gelopen afstand, het aantal gelopen stappen of het aantal calorieën die verbrand zijn, de hartslag en alle andere persoonlijke informatie die belangrijk zijn voor de lichamelijke gesteldheid.

Fitbit verbinden met Strava

Eenvoudige manier om je Fitbit- account met je Strava-account te koppelen:

  • Je kunt naar strava.fitbit.com gaan en dan klikken op verbinden;
  • Vervolgens log je in op je Strava-account;
  • Geef daarna toestemming om je Fitbit-account te koppelen en volg vervolgens die instructies die op je scherm tevoorschijn komen.

Geschreven uitleg gaat verder onder de video….

How To Link Fitbit To Strava Account

Stap 1: Fitbit app installeren en synchroniseren

Strava app gebruiken met Fitbit

Fitbit heeft behalve de activiteitstrackers ook een mobiele app en een website ten behoeve van je iOS of Android. Middels Bluetooth kunnen de trackers gesynchroniseerd worden door onder andere een smartphone. Met het apparaat kun je behalve het bijhouden hoeveel je gegeten en activiteiten die je ontplooid hebt, ook door je gewicht in te voeren het op termijn goed volgen.

De Fitbit app biedt gebruikers ook de mogelijkheid om een community te vormen met andere gebruikers. Behalve het bovenstaande kan de vrouw middels de app ook haar menstruatiecyclus bijhouden. Om een indicatie te krijgen van het geschatte ovulatie moment, waardoor zij automatisch ook inzicht krijgt in de periode dat ze vruchtbaar is.

Stap 2: Strava app gebruiken met Fitbit

Strava combineert, biometrische gegevens, GPS-tracking die de sporter kunnen helpen om de informatie dat is ingevoerd voor de gebruiker, te analyseren en het verbeteren van hun atletische en training prestaties. Wat voor tak van sport je ook beoefent om profiet uit je Strava app te kunnen halen zou je het best kunnen synchoniseren met een activieitentracker net als Fitbit.

Strava & Fitbit voor de ultieme hardloop tracker

Fitbit analyseert gedetailleerd je biometrische gegevens terwijl strava niet alleen je routes, maar ook je tijden bijhoudt terwijl het ook zaken zoals hoogte en snelheid in kaart brengt. Als je dus Strava en Fitbit met elkaar koppelt zal dat je heel veel bruikbare informatie opleveren.

Je kunt van zowel Strava als Fitbit een gratis account maken. Als je eenmaal van beide een account hebt, kan het samenvoegen heel vlot gebeuren. Hiermee zal je een groter beeld van de effectiviteit van je trainingsroutine als van je lichaam krijgen.

Je zult de eerste keer wel handmatig je activiteitsgeschiedenis van eerdere trainingen moeten invoeren, maar daarna zullen de toekomstige activiteiten automatisch worden gesynchroniseerd en dus vanzelf verschijnen. Je kan namelijk alleen de door GPS-bijgehouden activiteiten synchroniseren van Fitbit naar Strava.

Plaats een reactie