Strava routes zoeken

Strava biedt vele mogelijkheden. Een daarvan is het aanmaken van routes. Sporters kunnen op basis van hun activiteiten en dat van andere strava routes, aanmaken.

Zoeken

Er kan zo wel een nieuwe routepunt aan het eind van een route toegevoegd worden of je kan aan een bestaande route een nieuwe route punt geven. Om dit te kunnen doen moet je wel toegang hebben tot die functionaliteiten. Gezien deze zelf worden ingesteld door de gebruikers van de Strava app, hangt het ervan af als je info privé of publiekelijk is.

Reden lege map in Strava app

Het kan voorkomen dat de map waarin je aan de route moet werken, leeg is. Dit kan het geval zijn als je een oudere versie van een bepaalde browser gebruikt. Het kan dan zijn dat de map niet goed wordt geladen en leeg wordt weergegeven. Wij raden je in zo een geval aan om de browser bij te werken naar de nieuwste versie of een andere browser te gebruiken.

Het maken van Strava Routes

Hieronder zullen we je stap voor stap helpen om een route aan te maken in strava. Segmenten en hardloop routes maken in strava

Op de pagina Mijn routes kan je via de knop Nieuwe route creëren, een nieuwe Strava route maken. Deze knop bevindt zich linksboven in. Daar kan je ook je voorkeuren bepalen zoals onverharde wegen of overwegend verharde wegen.

  • Om je route te optimaliseren kan je tussen de opties fietsen, rennen en wandelen kiezen.

Hierna kan je selecteren als je de snelste route wilt volgen of de meest populaire wegen. Je kunt ook aangeven op welk wegdek je het liefst zou willen sporten of gewoon aangeven als je zo min mogelijk hoogtemeters wilt. De keuze ligt helemaal aan jou.

  • Via de wereldwijde heatmap of de segmenten langs je route ontdek je eenvoudig nieuwe routes die populair zijn binnen de Strava-community.
  • Daarna moet je klikken op pictogrammen om de richting van je route aan te geven.

Tijdens het maken van je route klik je op de kaart om routepunten te selecteren of gebruik je de zoekbalk bovenaan de pagina om naar een locatie, bezienswaardigheid of adres te zoeken die in de route moet worden opgenomen. De map springt dan naar het routepunt voor die locatie, zodat jij die aan je route kunt toevoegen.

Verbeteren van je Strava routes

OpenStreepMap draagt zorg voor de onderliggende map gegevens om landkaarten te genereren en andere diensten te leveren van Strava. OpenStreetMap is een project met als doel om beschikbare en bewerkbare geografische informatie te verzamelen en landkaarten te maken en ook leveren ze andere diensten. Het leuke hiervan is dat een ieder die zich inschrijft een bijdrage hieraan kan leveren. Indien je problemen ondervindt kun je je aanmelden op de site van OpenStreetMap: https://www.openstreetmap.org/.

Plaats een reactie