Koppel je TomTom horloge met Strava in 3 stappen

Het is ideaal dat je tegenwoordig tijdens het sporten gebruik kunt maken van technologie om je prestaties bij te houden. Door gebruik te maken van spothorloges en apps kun je jouw prestaties monitoren en een beter beeld krijgen van je vorderingen. Ondertussen zijn er tientallen apps en apparaten op de markt die je hierbij kunnen helpen. Een van de populairste apps is Strava, en een sporthorloge dat veel gebruikt wordt is TomTom Mysports, hoe je die kunt koppelen lees je hier.

TomTom en Strava koppelen

Om de gegevens die je hebt opgeslagen met je TomTom sporthorloge op te slaan in de app van Strava doe je het volgende:

  1. Ga naar mysports.tomtom
  2. Klik op het plus-ikoontje naast de exporter die jij wil gebruiken.
  3. Om je horloge zo te configureren dat hij vanaf nu automatisch exporteert naar Strava ga je naar ‘Select your Sports Sites’ selecteer hier Strava en log in om je verbinding te autoriseren. Omdat je deze manier van exporteren nu aan hebt gezet zullen al je activiteiten in de toekomst automatisch doorgestuurd worden naar Strave om te uploaden.
  4. Om ervoor te zorgen dat er automatisch een back-up van je activiteiten gemaakt wordt op je computer ga je naar ‘Save to Computer’ waar je het bestandstype selecteert. Je kunt dit niet doen vanuit de smartphone app van MySports, maar alleen vanuit MySports Connect op je computer. je kunt ook bestanden handmatig uploaden naar Strava vanaf je computer.

Waarom Strava

Als je nog twijfelt waarom je Strava zou gebruiken om te gebruiken als jouw tracking-app dan hebben we hier een paar redenen:

Het zal je vorderingen bijhouden

Strava heeft de mogelijkheden om een eindeloze hoeveelheid aan informatie op te slaan. Zo kun je een trainingsschema maken en aan de hand daarvan je afgelegde kilometers en gemiddelde hartslag bijhouden. Aan de hand van die gegevens kun je goed zien wat je vorderingen zijn en aan de hand hiervan je trainingsschema aanpassen.

Iedereen gebruikt het

Zowel je vrienden als bekende sporters gebruiken Strava, als je de app hebt kun je hun trainingen bekijken en wie weet inspireert het jou wel om je grenzen te verleggen. Of misschien kom je iemand tegen met hetzelfde niveau als jij en kun je samen een rondje gaan hardlopen of fietsen.

Het zal je helpen gemotiveerd te blijven

De app biedt maandelijkse uitdagingen die je een virtuele motivatie kunnen geven om langer, verder, of sneller te bewegen. Er zijn uitdagingen voor hardlopers, fietsers en zelfs klimmen.

Het is gratis

Ben je net begonnen met hardlopen en weet je niet of hardlopen echt voor jou is dan kun je ervoor kiezen om de gratis variant van Strava te gebruiken. Die is op zichzelf al heel compleet en geeft je goede inzichten.

Plaats een reactie