Waarom met Airpods hardlopen een slecht plan is

Je hebt er vast wel eens van gehoord, de bekende Apple AirPods. Één van de innovatieve uitvindingen van Apple. Deze oortjes zijn dan ook helemaal draadloos, een perfecte ontwikkeling voor het hardlopen. Iedereen heeft wel eens problemen gehad met oortjes die uit je oor vallen, draadjes die in de knoop komen en te zware koptelefoons. Apple helpt ons met dit dilemma, en ontwierp deze ideale hardloop oortjes.

Airpods 1,2 en Airpods pro

Apple heeft tot nu toe 3 verschillende AirPod modellen ontworpen. De Apple Airpods 1 & 2, daarnaast zijn de AirPods Pro er sinds 2019 ook bij gekomen. AirPods kun je makkelijk verbinden met je telefoon, Iphone & Apple Watch. De oortjes hebben veel andere handige functies.

Tip voor hardlopen met Airpods: Hardlopen met Evy – App voor begeleid hardlopen opbouwen

AirPods werken op bluetooth, dit houdt in dat je snel en gemakkelijk draadloos muziek kan spelen. Met een simpele dubbele tik ga je naar het volgende nummer. Als je de oortjes uit doet, en je telefoon merkt dat er geen contact meer is met het oor, stopt de muziek. Je kunt al deze functies per ‘AirPod’ apart instellen. Als je dit goed bestudeert voor het hardlopen, zul je de meest leuke en efficiënte hardloop sessie hebben, zonder ook maar één keer op je telefoon te kijken. Fascinerend toch?

Naast het doorspoelen en op pauze zetten van liedjes, kunnen je AirPods nog veel meer. Je kunt ermee bellen, audios delen met vrienden, je berichten voorlezen en nog veel meer. De meeste functies gaan via ‘Siri’ Siri is een virtuele assistent die je op basis van audio besturing kan opdragen berichten te sturen, contacten te zoeken, zoekopdrachten invoeren etc.

De Apple AirPods 1 & 2 kunnen daarnaast ook prima tegen lichte regen en transpiratie, maar wil je er zeker van zijn dat er niks gebeurt met de oortjes, ga dan voor de AirPods Pro. Deze oortjes zijn helemaal zweet en waterbestendig.

Vallen Airpods uit tijdens het hardlopen?

Daarnaast is er nog een belangrijke vraag om te beantwoorden voor de ultieme ‘hardlooptest’:

airpods kapot door zweet?

Blijven de AirPods goed genoeg in je oor zitten tijdens het sporten? Om eerlijk te zijn, dat is niet gegarandeerd bij de AirPods. Apple is gegaan voor een ‘1 size-fits-all’ model voor de AirPods 1& 2. Voor de meeste mensen is dit geen probleem, maar voor sommige mensen is dit natuurlijk heel vervelend. Apple heeft deze klachten gelukkig in acht genomen. Het model van de AirPods Pro hebben daarom verschillende oorkussentjes in 3 maten.

Alle 3 de maten worden meegeleverd in het doosje waarin de Apple AirPods Pro geleverd worden. Om zeker te weten dat je het goede kussentje op je oortjes gedaan hebt heeft Apple nog een pasvormtest ontwikkeld. Deze test is te vinden op je Iphone of Ipad met een IOS systeem update hoger dan 13.2. Als je nog steeds sceptisch bent zijn er nog andere tips om ervoor te zorgen dat de oortjes goed blijven zitten tijdens het hardlopen. Zo kan je bijvoorbeeld de Damon Light Anti-Slip Silicone Soft Sport Covers gebruiken, de Earskinz Airpod Covers of de Airpod Hooks.

In conclusie, AirPods zijn geschikt voor het hardlopen door de bewegingsvrijheid die ze geven. Daarnaast kunnen de AirPods Pro tegen regen. Je kunt bellen, berichten sturen en Siri oproepen zonder ook maar je telefoon aan te raken. En als volgt kan je ook nog makkelijk muziek  afspelen en besturen vanaf een afstand.

Plaats een reactie