Hardloop app gebruiken zonder internet te verspillen met deze truc!

Als liefhebber van hardlopen gebruik je waarschijnlijk een app om je resultaten tijdens je training bij te houden. Veel van deze apps werken het beste als je internet hebt op je telefoon.

Maar soms heb je geen internet op je telefoon, bijvoorbeeld als je in het buitenland bent, of gewoonweg je beltegoed op is. Bovendien wil je niet al je data opmaken tijdens het hardlopen. Kun je dan ook je hardloopapps offline gebruiken? Wel met deze trucjes!

GPS is key

Veel mensen denken dat ze altijd internet nodig hebben om een hardloop-app te gebruiken, maar dat is niet altijd het geval. Je hebt voor de meeste apps alleen goed GPS-signaal nodig, en in tegenstelling tot wat veel mensen denken is internet hiervoor niet noodzakelijk. Bij sommige van deze apps kun je eenvoudigweg kiezen voor de optie om zonder internet de app te gebruiken. Voor andere apps heb je een trucje nodig. 

Hardloopband is belangrijk voor optimaal GPS-signaal: Telefoonhoesjes voor hardlopers

Apps die je offline kunt gebruiken

Zoals gezegd zijn er dus zeker hardloop apps die je ook kunt gebruiken zonder gebruik te maken van internet. Veel apps hebben bedoeld of onbedoeld die optie. Hierna een aantal voorbeelden hiervan en hoe ze te gebruiken zonder internet. 

Hardlopen met Evy offline gebruiken

Als je de hardloop-app Hardlopen met Evy gebruikt en die wil gebruiken zonder internetverbinding is dat mogelijk met het volgende trucje:

  • Start je training als je nog wifi hebt
  • Zet de les even op pauze 
  • Start opnieuw wanneer je klaar bent om te beginnen
  • Als je de training wil opslaan kan dit zodra je weer internet hebt 
  • Je telefoon moet wel altijd connectie hebben met GPS

Runkeeper zonder internet

Ook de populaire hardloopapp Runkeeper is te gebruiken als je even geen internet hebt. Als je met deze app gaat hardlopen zet je wifi en internet uit voordat je begint. Als de app verbinding kan maken met GPS zal de app je prestaties gewoon bijhouden. Ook voor deze hardloop app geld dat je de gegevens thuis kunt opslaan zodra je weer internet hebt. Het is voor het opslaan voor de gegevens wel belangrijk dat je geen andere apps opent voor het opslaan.  

Andere hardloop-apps

Zoals gezegd zijn de meeste apps dus ook zonder internet te gebruiken. Om erachter te komen of dat bij jouw app het geval is kun je bovenstaande trucjes uitproberen. 

Plaats een reactie