Hardloop route berekenen

Alhoewel je tegenwoordig je loopafstand achteraf kunt berekenen is het verstandig om voordat je met hardlopen begint je route goed uit te stippelen. Je kunt zo van te voeren het exacte aantal kilometers bepalen. Voor elke hardloper is er wel een passende afstandsmeter te vinden. Van geavanceerd tot simpel. Om te kunnen bepalen welke bij jou past is sterk afhankelijk van het doel dat je wenst te bereiken en andere persoonlijke voorkeuren. Om uiteindelijk de afstandsmeter te kiezen die bij je past is het goed diverse applicaties met elkaar te vergelijken.

Route berekenen apps

Op het internet zijn er diverse betaalde en gratis applicaties waarmee je vooraf je route kunt bereken. Maar de belangrijke vraag is, waar moet ik op letten bij het kiezen van een afstandsmeter? Om deze vraag zo nauwkeurig mogelijk te beantwoorden is het belangrijk dat je jezelf wat vragen stelt: Wil ik alleen afstanden meten en bijhouden? Wil ik onderweg ook water drinken? Wil ik muziek beluisteren? Wil ik onderweg andere lopers ontmoeten en nog elke andere vraag die je jezelf wil stellen.

In de zoektocht naar antwoorden zal een zwang door diverse websites je algauw doen concluderen dat het aanbod erg groot is. Houdt er rekening mee dat hoe meer vragen een applicatie beantwoord hoe duurder de applicatie of het apparaat is.

Afstandsmeter app of sporthorloge kopen?

Welke vraag een of hoeveel vragen een apparaat of applicatie ook mag beantwoorden let vooral op de duurzaamheid daarvan. In je enthousiasme als beginnende hardloper wil je alle in een koop aanschaffen. Dit geeft je een gevoel van satisfactie alsof je een ervaren hardloper bent. In negen van de tien gevallen blijkt zo een aankoop zonde, omdat je vaak genoeg niet alles nodig hebt. Wees dus verstandig in het aankopen.

Mocht je een afstandsmeter gevonden hebben die jouw persoonlijke hardloopdoelen reflecteert, dan kun die aanschaffen. Het handige van deze apparaten of applicaties is dat ze heel wat informatie bijhouden en dat je alle informatie weer kunt opvragen wanneer je lekker ligt in je bed of op de bank. Denk hierbij aan afstanden die je hebt afgelopen of records die je hebt verbroken. In sommige van de apps kun je zelfs je hartslag bijhouden. Hoe meer informatie je als beginnende loper hebt over je vorderingen, hoe beter jij wordt in het hardlopen. Ook helpt deze informatie je bij het afwerken van je hardloopschema en voorkomt dat je niet te enthousiast wordt.

Als je nu ready bent om te beginnen met het hardlopen of als je een gevorderde bent kan je momenten hebben waar de motivatie zo nu en dan een beetje of misschien helemaal afneemt. Dit kan het gevolg zijn van geen sociale controle, omdat niemand op je let en je alles min of meer zelf kunt bepalen. Desondanks kun je jezelf motiveren door concrete doelen te stellen. Met een afstandsmeter ben je al enkele stappen verder. Bijvoorbeeld: Binnen een maand wil ik instaat zijn onafgebroken 5 kilometer te hardlopen.  Dit op zich kan al motiverend werken: weten dat je er bijna bent, dan wil je toch niet opgeven? Het is dus duidelijk dat zo’ n afstandsmeter voor joggers altijd ideaal is.

Plaats een reactie