Galaxy Fit: Budget activity tracker van Samsung

De afgelopen jaren kwam Samsung al vaak in beeld voor hun mooie en kwalitatieve sporthorloges. Deze horloges waren erg duur en horen dus bij een speciaal segment. Voorbeelden hiervan zijn de Samsung Galaxy Watch of de Samsung Gear-Serie. Omdat deze horloges van een duur prijs segment waren, miste Samsung een deel van de markt: namelijk de gebruikers die niet honderden euro’s uit willen geven aan technologie. Dit is een erg grote groep gebruikers en daarom heeft Samsung nu wat nieuws: De Samsung Galaxy Fit. Dit is een beduidend goedkoper sporthorloge dan de eerdere horloges die ze op de markt hebben gebracht en zo hoopt Samsung mee te doen voor de groep gebruikers die hieraan minder geld wil uitgeven.

Goedkope activity tracker van Samsung

Deze low budget tracker doet denken aan de Samsung Gear Fit uit 2014, maar deze variant is nog goedkoper. Het is een zeer schappelijk geprijsde tracker die namens Samsung moet concurreren met bedrijven als Fitbit, Xiaomi en Huawei. De opponenten zijn namelijk al langer actief op deze niche markt en hebben erg scherp geprijsde sporthorloges gemaakt.

[affiliate_products product_number=”1″]
Aanbiedingen voor de Samsung Galaxy Fit
[/affiliate_products]

Samsung Galaxy Fit review

Het scherm van de Galaxy Fit komt overeen met de meeste sporthorloges. Het is namelijk een rechthoekig scherm wat samensmelt met het leren of rubberen bandje. Het is voor het blote oog niet goed te zien waar het scherm eindigt en waar het bandje begint. Dit accentueert de grootte van het scherm erg goed.

Samsung Galaxy Fit (Black) Review: A New Samsung Wearable

Design en bouwkwaliteit

De afmeting van het scherm is iets minder dan 1 inch: 0,95 en het 120 x 240 pixels OLED kleurenscherm, met een pixeldikte van 228 per inch, levert een luxe gevoel bij dit horloge. Zeker als je het horloge vergelijkt met de horloges uit dezelfde prijsklasse. Een andere reden hiervoor is de rand die volledig van aluminium gemaakt is. Naast het scherm wat werkt op touchscreen is de smartwatch voorzien van 1 analoge knop aan de zijkant. Tevens is het een enorm licht horloge van 23 gram, wat je dus niet voelt om je pols.

Hardware specificaties

Qua inhoud heeft het horloge een MCU Cortex M33F Processor en heeft het een ROM-Capaciteit van 32 MB. De ondersteunde besturingssystemen zijn Android 5.0 tot Android 9.0 en IOS 9.3 tot en met IOS 12. Hierdoor is het horloge al iets verouderd omdat de nieuwste telefoons zoals de Iphone 13 Pro Max enkel werken op IOS 15. Hou hier goed rekening mee als je na zit te denken voor het kopen van deze activity tracker.

Gebruiksvriendelijke Samsung interface

Vanzelfsprekend kan je de meeste functies van het horloge bereiken via het touchscreen. Je kan bijna alle kanten op swipen om bij alle verschillende modi en functionaliteiten te komen. De fysieke knop aan de zijkant van het horloge kan gebruikt worden om een stap terug te gaan. Tevens is het mogelijk deze knop te personaliseren door een bepaalde sportieve activiteit te koppelen aan het langer indrukken van deze knop. Dus als je die knop dan een lang tijd indrukt, start het horloge automatisch met het meten van bijvoorbeeld hardlopen.

Meting en sport activiteiten

Sport activiteiten bijhouden samsung Fit horloge

Qua sportactiviteiten die het horloge ondersteunt heb je de plank niet bepaald mis geslagen. In totaal zijn er 90+ sport-activiteiten die de Galaxy Fit op dit moment ondersteunt. Dit kunnen er mogelijk nog meer worden bij toekomstige software updates. Het horloge kan ook automatisch detecteren wat voor sport je op dat moment aan het uitoefenen bent. Dit doet de OnePlus Watch bijvoorbeeld ook. Daarnaast zijn er veel verschillende standen om bijvoorbeeld stress of hartslag te meten.

Automatische detectie

Een andere handige zelfdetectie functie is dat het horloge de sportieve activiteit pauzeert wanneer er voor een korte periode geen activiteit geregistreerd wordt. Dan krijgt de gebruiker de vraag of hij of zij door wil gaan met de activiteit of wilt stoppen. Dit werkt ook extra motiverend om toch nog even door te gaan.

Een pro voor de Samsung Galaxy Fit is dat het horloge ook gebruikt kan worden bij het meten van zwemtrainingen, want het horloge is 5 ATM IP-gecertificeerd. Dat betekent dat deze activity tracker geschikt is om mee te douchen of zwemmen, mits er geen grote temperatuurverschillen zijn.

Dus wat meet de Galaxy Fit nou allemaal?

De Galaxy Fit meet net zoals andere sporthorloges de hoeveelheid stappen die gezet zijn, het aantal verdiepingen die gelopen zijn, de totale afstand die afgelegd is, het totaal aan verbrandde calorieën, de kwaliteit van je slaap en de hoogte van je stress. Het is dus een erg uitgebreid horloge waar je genoeg informatie kan uitlezen over je gezondheid. Daarvoor wordt ook een bijpassende app bijgeleverd waarin je het aantal gegeten calorieën en je vocht-inname kan bijhouden. Dit is zeker een handige tip als je bezig bent met afvallen. ONDERZOEK: Zoveel calorieën verbrand je met hardlopen

Samsung Health applicatie

Galaxy fit app

Deze app laat namelijk extreem veel uitgebreide statistieken zien. Je kan zelf instellingen aanpassen om de data bijvoorbeeld over een tijdsverstek van een week of een maand te bekijken. Allereerst bestond er wat kritiek op de Samsung Health applicatie, omdat deze vanwege een paar andere applicaties enkel via een omweg te downloaden is. Nu kan de gebruiker de correcte app direct downloaden via Apple appstore of Google playstore.

Horloge functies

Naast de functionaliteiten om sportieve activiteiten te meten is de Galaxy Fit ook een normaal horloge. Zo kan je dus een wekker of timer zetten en is er zelfs een optie geïmplementeerd waarin je via bepaalde weer-apps het weer kan bekijken. Tevens werkt het horloge als een verlengarm van je telefoon, omdat het horloge de berichten kan laten zien die je binnenkrijgt. Reageren is echter zo simpel nog niet; de gebruiker heeft enkel de keuze om te reageren via een gelimiteerd aantal vooraf instelbare reacties. Om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk berichten verstuurd zonder op te letten, vraagt het horloge altijd om een bevestiging als een automatische reactie verzonden dient te worden.

Accuraatheid GPS

Qua metingen is de Galaxy Fit geen goed horloge. Sporthorloges van de concurrerende partijen hebben dan wel geen ingebouwde GPS, maar ze zijn wel een verlengstuk van de GPS van de telefoon die ermee verbonden is. Bij de Galaxy Fit is dit niet het geval. Ook de hartslag meter is bij het passief meten van de hartslag, dus gedurende de dag, niet accuraat. Gedurende sportieve activiteiten is die meeting wel weer accuraat.

Batterijduur Samsung Galaxy Fit

De batterij is vergelijkbaar aan de concurrenten, want ze zeggen dat deze zes a zeven dagen meegaat, maar bij intensief gebruik kan je verwachten dat dit rond de vier dagen is. En mocht je de batterij willen opladen dan kan dit zelfs draadloos. Mocht je het horloge ooit ergens verliezen dan kan je de functie gebruiken om het horloge te laten piepen, en omgekeerd kan dit ook via de vind mijn telefoon functie! Dit alles werkt via Bluetooth 5.0.

Batterij hoe lang na opladen Samsung Galaxy Fit.jpg

Voordelen & Nadelen van de Galaxy Fit

In de toekomst moet de gebruiker goed rekening houden met de Samsung horloges in dit prijs segment, omdat Samsung een serieuze speler is op de markt. Ook voor een goedkopere prijs leveren ze een kwalitatief goed horloge met de premium-feel zoals een sporthorloge uit een duurder prijs segment. Alle factoren bij elkaar opgeteld is dit een erg mooi horloge, maar is de prijs door de afwezige GPS toch iets aan de hoge kant. Indien je echt een grote Samsung fan bent, en je niet openstaat om een ander merk te kiezen, dan is de Galaxy Fit jouw horloge. Anders is het misschien niet onverdienstelijk om te kijken naar wat de concurrenten van Samsung in dit prijs segment aanbieden.

Samsung Galaxy Fit kopen?

De Samsung activity tracker kun je online kopen op verschillende populaire webshops. Hieronder tonen wij de meeste voordelige plekken voor het kopen van de Samsung Galaxy Fit. Wij proberen dit overzicht zo recent mogelijk te houden met prijsverlagingen en acties.

Plaats een reactie