Polar V800 Review: Inclusief hartslagband test!

Als hardloper is het prettig om gaandeweg alle leuke accessoires die bij het sporten komen bij kijken aan te schaffen. Een GPS-horloges is een van de gadgets die het sporten aangenamer maken. Het kan soms best lastig worden om een te vinden die voldoet aan je eisen, maar de aanbod aan merken is groot dus wordt het in deze geen uitzichtloze klus. De horloges krijgen ook steeds toffe en nieuwe functionaliteiten wat het voor de gebruiker ervan plezierig maakt.

Een van de eerste grote merken die begonnen is met de GPS-hardloophorloges is Polar. Zij hebben de Polar V800 om trots op de zijn. Dit horloges heeft heel veel functionaliteiten die goed te gebruiken zijn voor hardlopers.

Polar V800 kopen

Wil je de polar V800 kopen voor de laagste prijs? We benoemen de beste webshops voor de polar V800 smartwatch.

[affiliate_products product_number=”1″]
Helaas is de Polar v800 niet meer beschikbaar probeer dit alternatief
[/affiliate_products]
aanbieding polar V800 kopen

Review

Polar V800 Tested & Reviewed

Bediening van het sporthorloge

Aan de linkerzijde zitten twee knoppen. Met de knop linksboven, kun je het horloge laten verlichten

Polar V800 test & review

Verlichting: Twee knoppen bevinden zich aan de linkerkant van het horloge. Met de knop links boven kan je verlichting geactiveerd worden. Wat handig is in de avonturen tijdens het trainen.

back knop: Met de knop links onder wordt de training beëindigd. Als de knop wordt ingetoetst kom je in een pauze menu terecht. Als je de training wilt hervatten kun je op de knop drukken ( aan de rechterkant van het display). Indien je wilt stoppen met trainen kan je drie seconden de back knop ingedrukt houden.

Navigeren: Het navigeren kan je doen met de up-en down knop dat zich bevindt aan de rechterkant van het display waar je drie knoppen zult zien. Het middelste knop wordt gebruikt om een training te starten.

Functionaliteiten van de V800:

 • Met de ingebouwde GPS ben je in staat de afstand te meten.
 • Het beschikt over bluetooth verbinding dat gekoppeld moet worden aan een smartphone voor het synchroniseren van informatie.
 • Het beschikt ook over een ongebouwde hoogtemeter
 • Ook de Running Index is een van de opties
 • De optie Smart Coaching is ook een van de functionaliteiten
 • Het horloge is met de enkele knoppen dat het beschikt makkelijk om te bedienen
 • De V800 is ook water dicht dus ook geschikt voor het zwemmen.

Wat je allemaal kunt meten met Polar

Met de  Polar V800 kan je meten hoe hard je gelopen hebt en hoeveel calorieën je verbrand hebt. Indien je metingen wilt doen om gewicht verlies bij te houden kan dat ook. Je gaat dan de afstand in de gaten moeten houden. Ook je snelheid is van belang en het aantal calorieën dat je verbrand hebt. Als je een hartslag band tijdens het trainen aan hebt kan je ook  de scoren van je Running index bekijken. Zo worden je vorderen dus allemaal bijhouden.

Zo werkt de Polar V800

 • Druk op de rode knop links midden
 • Je zult nu in een keuzemenu terecht komen, in de tussentijd zal je GPS en/of hartmeten bezig zijn te zoeken. Als je GPS op ‘Ok’ aangeeft wilt dat zeggen dat het helemaal geladen is.
 • Hierna kan je de sport dat je wilt gaan beoefen zoeken door de up-en down knopje en dan de rode knop indrukken wanneer je hebt kunnen vinden wat je zoekt.
 • Vervolgens zal het horloge je training registreren.                                               
 • Als je de training wilt beëindigen kan je dat doen door op de back knop te drukken. Waarna je in een keuzemenu terecht zal komen. In dit gedeelte heb je ook de keus om te training te hervatten. Om te stoppen moet je 3 seconden de back knop ingedrukt houden.

Wil je tijdens het training je vorderingen op je horloge bekijken, dat kan je dit door naar je ‘Logboek’ te gaan. Deze kun je vinden door je op en down knop.

Connecten van de Polar V800 met de Polar Flow App

De Polar Flow is het systeem waarbij alle gegevens van  je training worden opgeslagen. Je kunt het dus zien als het digitaal logboek van je horloge.  Je kunt je horloge doormiddel van bluetooth of soms zelf met een USB kabel, wat natuurlijk afhangt van het model, verbinden. Als je na het trainen je training gesynchroniseerd hebt met Polar Flow kan je daarna je training gaan analyseren. Dit alles geschiedt met dit programma.

Polar V800 met de Polar Flow App verbinden

Het is dus raadzaam om Polar Flow te downloaden op je V800.  Wat het simpel zal maken als je je gegevens gaat overzetten naar Polar Flow. Hierbij komt bluetooth dus ook bij kijken. Om de bluetooth functie te activeren moet je wel ervoor zorgen dat je bluetooth functie aan is en dat je je Polar Flow app open hebt staan. Druk dan drie  seconden lang de back knop dan kan je aan de slag.

Als je linksboven van de app een pictogram ziet verschijnen betekent dat de je horloge bezig is verbinding te maken met Polar Flow App. Na dat de synchronisatie volledig is geëindigd zal je pictogram niet meer te zien zijn en je gegevens zullen dan in je Polar Flow of te wel je Polar Feed komen te staan.

De Polar kunt je verder ook verbinden met de bijgeleverde USB kabel. Door de kabel op je laptop te zetten en te verbinden met je horloge zal de synchronisatie vanzelf opgestart worden. Het koppelen zou je ook via Strava kunnen doen. Polar flow en strava koppelen

Hartslagmeter van de Polar V800

Met de hartslag meter kun je zien hoe intensief je training geweest is. Je kunt door de afwijkingen in je hartslag zien wat je conditie is en als je bijvoorbeeld beter gepresteerd hebt dan de vorige training. De Polar V800 komt met een hartslagfunctie, het beschikt namelijk niet over een optisch of te wel een polshartslagmeter, maar een hartslagband dat je kunt aandoen.

Ook heb je de optie van een borstband dat heel nauwkeurig meet en ook nog comfortabel is tijdens het hardlopen. De Hartslag band verbindt je via bluetooth met je Polar V800. De mogelijkheid bestaan ook dat je het kunt verstellen zodat het zo prettig mogelijk zit. De hartslaganalyse van je Polar gebeurd middels de Running index functie. Houd hierbij wel rekening dat je de running index alleen kunt meten indien je over een hartslagband beschikt dat je tijdens het trainen het aangetrokken.

Running index op Polar V800 sporthorloge

Met de Running index wordt een bepaalde waarde gemeten dat aangeeft als je vooruitgang boekt. Om de running index van je horloge het best te gebruiken is het goed dat je rusthartslag en maximale hartslag staan ingesteld. De Polar V800 met een hartslagfunctie, geeft na elke training je running index aan.

Goed te weten dat bij de aanschaft de  normale Polar V800 er geen hartslagband inbegrepen is. Je zou de  HR-versie moeten aanschaffen indien je dat zou willen. Omdat deze inclusief een hartslagband komt. In dat ander geval zal je de hartslag band apart moeten kopen en het dan koppelen met je Polar horloge.

Plaats een reactie