Hardlopen snelheid berekenen

Wil je weten hoe snel je hebt hardgelopen? Dat kan met een gratis hardloop app, maar ook veel simpeler. Houd hiervoor de afstand van je hardlooproute bij of zoek dit achteraf op. En houd bij hoe lang je hebt hardgelopen. Dit is alles wat je nodig hebt om je de snelheid van je hardloop sessie te berekenen.

Hardloop snelheid berekenen

Vul hieronder de eerder genoteerde hardloopafstand en tijd in onze calculator en krijg de gemiddelde hardloop snelheid.

Afstand hardgelopen: km

Tijd hardloop sessie: : :

Tip: hardloop snelheid rekenmachine werkt ook offline! Hoe je dit doet lees je in: Gebruik elke hardloop app zonder wifi of 4G, deze uitleg werkt ook voor populaire apps als Strava en hardlopen met Evy.

Formule berekenen hardlopen

Wil jij je hardlopen snelheid berekenen? Dit kan gemakkelijk met de volgende formule totale afstand gedeeld door de totale tijd in seconden of uur.

Voorbeeld: je loopt 100 km in 1 uur 30 minuten:

De totale tijd in seconden is (1 x 3600) + (30 x 60) = 3600 + 1800 = 5400 seconden.

De snelheid in meter/seconde is dus 100000/ 5400= 18.52 m/s.

De snelheid in kilometer/uur is 100/ (5400/3600) = 66.67 km/uur.

(Waarom 3600? In 1 uur zitten 3600 seconden (60 minuten x 60 seconden))

Een bekende gezegde is het gemak dient de mens, waarom zou je dan op de authentieke manier de afstand willen berekenen als er op het internet vooraf geprogrammeerde calculators zijn die de afstand voor je kunnen berekenen. Heb je een mobiele telefoon dan kun je op je Android via Google Play store en op je IPhone via de Apple Appstore diverse applicaties downloaden om je eigen hardlooproute te berekenen en een visualisatie ervan te maken.

Een handige tip die je mee kunt nemen bij het kiezen van een app is om de persoonlijke ervaringen te lezen van mensen die de app eerder hebben gebruikt. Meestal geven mensen aan wat ze bijzonder vinden van de applicatie en wat ze minder vonden. Deze ervaringen vind je in de sectie reviews van elke applicatie in de alle appstores. Sommige reviews zijn ook voorzien van scores. Een ingekleurde ster betekent zeer ontevreden en 5(vijf) sterren zeel tevreden. Met deze informatie kan het niet misgaan, dus je hebt geen redenen meer om niet te beginnen met hardlopen. Schoenen ready, route klaar, ben jij daar? Ready Steady GO!

Plaats een reactie