Polar flow en strava koppelen

Strava is de perfecte app voor elk atleet en staat over de hele wereld bekent om de werking ervan. Met de Strava app voor hardlopen kan je diverse metingen doen. Verder kun je analyses maken en de vergelijking van trainingen en prestaties is voor Strava geen uitdaging.

Bovendien kan je ook middels de Strava app werken aan een goede netwerk. Strava kun je op verschillende devices koppelen waaronder een GPS-hardloophorloge. Een daarvan is Polar. Dit horloges biedt haar gebruikers veel functionaliteiten.

Strava koppelen met je sporthorloge van Polar

Om uiteindelijk te gaan genieten van de functionaliteiten van je App kun je die koppelen op je Gps-horloge. In dit artikel zullen we het specifiek hebben over het merk Polar en de app Polar Flow. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je die koppeling kunt instellen zodat Strava en Polar flow synchroniseren.

  • Als je reeds een Polar Flow of Polar Beat App in gebruik heb, kun je via je Polar account instelling toestemming geven voor het verstrekken van data aan je Strava App.
  • Je zou dan na je trainingssessie het horloges kunnen synchroniseren  met je  Polar Flow account dan zal je automatisch je gegevens zien verschijnen.

Stappen om je Strava-account te koppelen met  Polar Flow-account.

  • In je Polar Flow webservice of in de Polar Flow App kan je je Strava- Account met je Polar Flow account koppelen. Dit kan je doen door in je Polar Flow webservice naar instellingen te gaan; vervolgens klik je op Partners; dan op Strava; Als laatst klik je op verbinden.
  • Je kunt gaan naar je Polar Flow app; vervolgens naar Algemene instellingen; klik dan op verbinden; vervolgens op Strava.

Als je Polar horloge over een Bluetooth functie beschikt kan je gewoon de mobiele app van Strava en de Polar Flow app(IOS of Android) downloaden. Dit alles kan draadloos geschieden waardoor er geen computer aan te pas komt.

Automatisch synchroniseren van gegevens van Polar Flow webservice naar Strava

Nadat je lid bent geworden van je Polar Flow- en Strava-accounts, worden je trainingssessies ook gesynchroniseerd met Strava wanneer je ze synchroniseert met Polar Flow. De synchronisatie kan worden gedaan met Polar FlowSync, via de Polar Flow app of vanuit Polar Beat als je hebt getraind met de Polar Beat app.

Als je een Polar Flow en Stava account hebt worden je trainingssessies simultaan gesynchroniseerd in beide apps. Dit kan geschieden middels Polar Flow Sync dat je via Polar Flow en Polar Beat (indien je getraind hebt hiermee) kunt doen.

Als het automatisch Synchroneren van Polar Flow website naar Strava niet automatisch gebeurt kan je in dit geval je Polar Flow-account verbinden met je Strava- service waar je de trainingssessies ook kan aanschouwen.

Je hebt ook de mogelijkheid om meerdere Polar Flow-account te koppelen aan Strava. Ook wordt van een privéaccount in Polar Flow ook de informatie als privé naar Strava geüpload.

Extra: Strava segmenten synchroniseren met Polar Grit X

Wil je Strava segmenten live tonen in Polar Grit X? Volg dan de stappen in deze video uitleg:

How To: Strava Live Segments on the Polar Grit X

Meer over Segmenten en hardloop routes maken in strava

Conclusie

Hoewel Polar stijlvolle horloge fabriceert ontbreekt het echter de Smart Watch functie waardoor je voor de prijs ervan naar een vergelijkbaar geprijsde opties met eer functionaliteiten zou kunnen gaan. Indien je voor een geweldige trackingevaring wilt beleven waarbij inzichten en gegevens voor je belangrijk zijn dan is een Polar voor jou een goede keus.

Plaats een reactie