10 leukste indoor sporten

Ben je op zoek naar een leuke nieuwe sport die je lekker binnen kan doen? Het eerste waar je aan denkt, is waarschijnlijk de sportschool waar je in de fitnessruimte een routine afwerkt, maar er zijn nog veel meer leuke sporten voor binnen. Of je nu alleen wil sporten of met een groep of in een team, het kan allemaal. We zetten voor jou de 10 leukste indoor sporten op een rijtje.

Zumba

Zumba is een geweldige sport, of moeten we zeggen dansroutine, waarbij je haast ongemerkt fit wordt. De pasjes hebben hun oorsprong in bekende dansstijlen zoals salsa, reggaeton en hiphop.

Zumba is een echte calorieënkiller, tijdens een les van een uur kun je maar liefst 1000 calorieën verbranden.

Pilates

Pilates is een conditietraining waarbij je kracht, flexibiliteit, evenwicht en coördinatie verbetert. Naast fysieke inspanning zal het ook een mentale training zijn waardoor je minder stress zal ervaren en je beter kunt concentreren.

Kenmerkend voor Pilates is dat je het op een mat beoefend. Je voert een aantal oefeningen uit die aan al je spiergroepen werken terwijl je op de juiste manier ademhaalt. Er zijn een aantal dingen belangrijk om Pilates goed uit te voeren:

  • Ademhaling
  • Concentratie
  • Je core
  • Flow
  • Precisie

Tijdens een Pilatesles van 60 minuten kun je 180 calorieën verbranden. In principe kan iedereen Pilates doen, heb je bepaalde klachten dan kun je de oefeningen aanpassen zodat ze minder belastend zijn. Met pilates maak je je hele lijf sterker. Veel mensen met rug, schouder- en nekklachten hebben dan ook baat bij Pilates.

Judo

Judo is een actieve sport waarbij behendigheid en snelheid heel belangrijk zijn. Het is een echte uitdaging om je tegenstander te overmeesteren.

Tijdens Judo kun je meer dan 600 calorieën verbranden omdat het een vrij intense sport is. Maar belangrijker is vooral dat je er plezier in hebt.

Yoga

Yoga is al jaren populair bij veel mensen, niet alleen om af te vallen, maar voornamelijk ook om leniger, gezonder, sterker en meer ontspannen te worden.

Tijdens yoga worden ontspanning, bewustwording en yoga-oefeningen met elkaar gecombineerd. Meestal begin je de les met het focussen op je ademhalen zodat je langzaam weer in het hier-en-nu komt en je niet laat afleiden door je eigen gedachtes. Daarna ga je heel bewust yoga-oefeningen doen waarbij je werkt aan je flexibiliteit, kracht, uithoudingsvermogen en balans. Tot slot zul je de les afsluiten met een korte meditatie.

Hoeveel calorieën je verbrandt, is afhankelijk van het soort yoga dat je doet. Kies je voor Bikram yoga dan kun je zomaar 350 calorieën in 30 minuten verbranden. Maar kies je voor restorative yoga dan zal het eerder neerkomen op 120 calorieën per 30 minuten.

Krachttraining

Krachttraining heeft de laatste jaren steeds meer aan populariteit gewonnen, niet alleen onder mannen maar ook onder vrouwen. Met krachttraining werk je met gewichten aan specifieke spiergroepen. Fanatieke krachttrainers zijn dol op de rush die ze ervan krijgen.

Tijdens krachttraining gaat het niet zozeer om calorieën verbranden als wel om het opbouwen van spieren.

Spinning

Spinning is een ideale sport voor iedereen die dol is op fietsen, maar een extra touch wil, of binnen wil trainen. Een spinningles is een groepsles waarbij je op het ritme van muziek en onder begeleiding van een instructeur op een speciale spinningfiets fietst.

Doordat je samen in een groep traint met hulp van een instructeur en op goede muziek zul je merken dat je flink opgezweept wordt.

Tijdens een spinningles van ongeveer een uur kun je 400 tot 600 calorieën verbranden.

Boksen

Bij boksen is uithoudingsvermogen en focus zeer belangrijk. Je moet heel goed opletten op de beweging van de ander en snel reageren en anticiperen. Tijdens boksen kun je zomaar 600 calorieën verbranden. Een ideale sport dus als je af wil vallen.

Tennis

Ik denk dat we allemaal wel weten wat tennis is. De sport waarbij je met een tennisracket een bal overspeelt. Het leuke aan tennis is dat je het hele jaar kunt doen. Is het goed weer dan kun je naar buiten en bij slecht weer kun je naar de indoorbaan.

Speel je fanatiek tennis dan kun je tot wel 400 calorieën per uur verbranden.

Zwemmen

Zwemmen is een hele fijne sport die op elk niveau beoefend kan worden. In tegenstelling tot veel andere sporten wordt zwemmen vaak aangeraden voor mensen met blessures of andere fysieke problemen. Naast baantjes trekken kun je ook kiezen voor sporten zoals aquajoggen, aquarobics of aquafitness.

Tijdens zwemmen kun je verrassend veel calorieën verbranden. Zwem je een uur op rustig tempo dan kun je wel 500 calorieën verbranden.

Bodypump

Bodypump is een hele leuke sport waarbij je in een groep onder begeleiding van een instructeur en op muziek oefeningen uitvoert met een barbell. De training is heel intensief, maar ook heel afwisselend waardoor het uur zo om is.

Tijdens Bodypump kun je rond de 560 calorieën verbranden

Plaats een reactie