Voordelen van een Strava-abonnement

Hedendaags kent iedereen de app Strava wel. Het is een mobiele applicatie waarin je je sportprestaties kan bijhouden via GPS. Het gebruiksgemak van de applicatie is erg hoog en de applicatie kan je verbinden met sporthorloges en smartwatches als Polar.

Strava gratis versie

Strava geeft iedere gebruiker de keuze om het perfecte middel te kiezen om de prestaties mee vast te leggen. Vervolgens kunnen de gebruikers dit vergelijken met andere gebruikers. Op de appstore is de Strava app gratis te gebruiken, en het monitoren van je sportprestaties kost geen geld. Daarnaast heeft Strava nog een hoop andere functies die gratis toegankelijk zijn, zoals het sociale netwerk waarmee je je voortgang kan delen. Toch zit er wel een grens op de mogelijkheden van de app met een gratis abonnement.

Strava premium

Mocht je investeren in een betaald lidmaatschap dan gaan er namelijk nog meer deuren voor je open.

Wat kost een strava abonnement?

De kosten van Strava premium zijn 8 euro per maand. Echter is er op het moment van schrijven een aanbieding waardoor een abonnement nu slechts 5 euro per maand kost. Met dit betaalde lidmaatschap ontgrendel je alle premium features van de applicatie.

Betaalmethoden

Je kunt een Strava abonnement betalen met Creditcard of PayPal. Als je zonder creditcard wilt betalen voor je abonnement kun je gebruikmaken van PayPal. Maak hiervoor een gratis PayPal account, koppel deze aan je bankrekening. Je kunt veilig op PayPal inloggen met Ideal. Daarna bevestig je de koppeling met een transactie van een paar cent. Daarna kun je PayPal gebruiken met je eigen bankrekening.

Waarom betalen voor strava?

Strava wordt gebruikt door veel sporters die hun tijden en voortgang erg goed monitoren. Het is daarom ook een erg leuke en uitdagende functie dat je je eigen prestaties kan vergelijken met andere gebruikers. Dit kan via de segmentcompetitie; een competitie op verschillende routes, klimmen of enkel wegen, waarbij je de snelste tijd kan neer zetten. Het werkt erg uitdagend en verslavend, zeker als je nogal competitief bent ingesteld. Je eigen tijden worden ook opgeslagen, zo kan je de strijd aangaan met jezelf! Ultieme strava gids voor hardlopers!

Het meest simpele voorbeeld van een premium functie van Strava is de routeplanner. Op deze manier kan Strava hetzelfde doen als Google Maps: de snelste of kortste route zoeken van punt A naar punt B.

Strava trainingsdashboard

De grootste functie van Strava betreft het trainingsdashboard. Het geeft een nog duidelijker overzicht van al je trainingen. Op deze manier kan je je voortgang het beste bijhouden omdat ze meerdere analysetools leven samen met een overzicht van alle sportactiviteiten. Het is zelfs mogelijk om gegevens van je hartslag te importeren in de applicatie zodat deze ook geanalyseerd kan worden. Daarnaast is het voor wielrenners mogelijk om hun vermogen te importeren, echter zijn de tools om dit te meten in de trappers erg duur. Als de gebruiker vervolgens al deze gegevens op een hoop gooit, brengt Strava orde in de wanorde en kan je als gebruiker je sportieve prestaties heel mooi meten.

Al deze gegevens kunnen ook gebruikt worden om nieuwe doelen voor de gebruiker te stellen. Niets werkt beter dan een applicatie die aan de hand van jou prestaties nieuwe doelen voor je uitstippelt en zo ervoor zorgt dat jij je grenzen blijft verleggen.

Op de landkaart kan je vervolgens zien waar je allemaal gesport hebt. Door middel van een hittekaart geeft de applicatie aan waar je vaker geweest bent. Kleur de wereld met jouw sportieve prestaties!

Delen op socialmedia

Naast de mogelijkheid om al je sportieve activiteiten te registreren en analyseren, kan je deze ook delen op de sociale media. Via Strava kan je vrienden toevoegen en elkaars prestaties in de gaten houden. Daarnaast kan je ook route-suggesties doen aan anderen en doet de applicatie dit ook voor jou op basis van jouw sportverleden.

Live locatie delen op Strava

Veiligheid is erg belangrijk tijdens het sporten, dus Strava heeft wat bedacht voor de mensen die alleen trainen. De applicatie geeft je de mogelijkheid om je livelocatie te delen tijdens het sporten met vrienden. Let op: dit werkt momenteel alleen met Garmin en Apple Watch.

Strava abonnement

Samengevat is Strava een enorm uitgebreide app met enorm veel functies die je sportprestaties en plezier kunnen vergroten. Als jij veel sport en het fijn vindt om een slimme applicatie bij de hand te hebben om jouw voortgang te meten, dan is Strava Premium zeker iets voor jou!

3 gedachten over “Voordelen van een Strava-abonnement”

 1. Hallo, enige tijd heb ik een proefversie gebruikt van Strava. De proeftijd verliep en is over gegaan in een abonnement van een jaar. Ik had gerekend op een seintje van uw kant dat proefperiode over zou gaan. Ik ben hierover niet te spreken. Ik wil mijn abonnement beƫindigen want ik gebruik de app niet. Hoe dan ook kan de periode niet worden verlengd.
  Graag uw reactie.

  Beantwoorden
  • Klopt, als je de proefperiode niet optijd opzegt loopt deze door in een abonnement. Raad je aan om contact op te nemen met de klantenservice van Strava. Soms willen die nog wel water bij de wijn doen. Success!

   Beantwoorden
 2. Ik wil een abonnement nemen, na mijn bijdrage van vandaag (wandeling in Nieuwpoort) en deze er inclusief mee insluiten, maar dit lukt langs geen kanten.

  Beantwoorden

Plaats een reactie