Strava vs Runkeeper

Als je een gedisciplineerde hardloper bent, is een hardloop app zeker onmisbaar. Alleen rest er nog aftewegen welke keus je zult maken. De keus is natuurlijk groot, maar wij zullen in dit artikel de 2 van de beste apps met name Strava en Runkeeper met elkaar vergelijken. Beide apps zijn zeer makkelijk in gebruik en zijn dus daarom ook er gewild.

Hoewel Strava een bekende app onder de wielrenners is, merken we dat hardlopers steeds meer gebruik maken hiervan. Runkeeper is ook een bekende app zoals Strava dat onder de hardlopers geliefd is.

Doordat Strava je de mogelijkheid aanbiedt om aan diverse takken van sport te doen, raken ze meteen een groter publiek aan. Deze app is daarentegen ook makkelijk in gebruik en gratis. Voor zij die een meer geavanceerde app prefereren, biedt Strava een betaald abonnement aan. Strava heeft haar betrouwbaarheid te danken aan de reputatie dat zij jarenlang heeft kunnen opbouwen.

Voordelen van Runkeeper

Runkeeper is het meest gefocust op de hardloper, maar kan ook voor verschillende andere sporten zoals fietsen, montainbiken, schaatsen en roeien gebruikt worden. Via Runkeeper kan je ook makkelijk doelen stellen, routes van je vrienden bezichtigen en ook je hardloop vooruitgangen zien. Als je prefereert om Runkeeper en Strava samen te gebruiken dan kun je je Runkeeper account aan je Strava account koppelen. Op deze manier kan je jouw data van je Runkeeper App delen met je Strava vrienden.

Runkeeper koppelen met Strava

Zowel Runkeeper als Strava bieden je de mogelijkheid om data zowel te importeren als te wel te exporteren. Je hebt wel de mogelijkheid om 25 activiteiten tegelijk over te zetten. Om dit proces te beginnen zal je je Runkeeper account moeten openen in je browser. Als laatst moet je alleen nog even nagaan als je info overeenkomt. Strava account verwijderen en exporteren

How to transfer data from Runkeeper to Strava app

Strava is ook wel bekend om haar grote platform met sporters. Er wordt zelf een vergelijking gemaakt met Facebook waarbij je Strava als de Facebook voor sporters zou kunnen zien.

Hoe koppel je Strava aan Runkeeper?

Je kunt rechtsboven klikken instellingen (Tandwieltje)

  • Daarna op Export data
  • Nu moet een datum selecteren
  • Dan klikken op Export Data
  • Klik op Downloaden ( na deze optie zullen je activiteiten gedownload worden in een ZIP-bestand.
  • Hierna ga je naar Strava Dasboard
  • Rechtsboven klikken op: Plus teken +
  • Vervolgens op Activiteit uploaden
  • Nu kun je in het menu links klikken op: Bestand
  • Als laatst klik je op: Bestand kiezen ( hier kan je je Runkeeper ZIP-bestand kiezen)

Met de bovenstaande uitleg kan je maximaal 25 activiteiten tegelijk uploaden van Runkeeper naar Strava.

Strava vs Runkeeper, welke is beter?

Doordat je je Runkeeper App met je Strava acoount kunt koppelen heb je de mogelijkheid om van beide Apps tegelijk gebruik te maken, maar Strava App wordt toch wel de beste App gezien voor de hardloper, omdat Strava wat de gebruiksaanwijzingen betreft toch wel handiger is dan Runkeeper.

Onder het gebruik van hardlopers kun je dat ook wel merken. Er kan dus als gezegd worden dat Strava en Runkeeper heel goed samen werken. Voor jou is dus de keus om zelf beide Apps uit te proberen om tot een besluit te komen wat voor jou het beste werkt.

1 gedachte over “Strava vs Runkeeper”

Plaats een reactie