Garmin Forerunner 945: Premium sporthorloge

De Garmin Forerunner 945 is een premiumhorloge dat zich in een hoog prijssegment bevindt. Echter is het ook een horloge waar je als gebruiker enorm veel functionaliteiten terug krijgt voor je geld. De goedkoopste editie is voor 550 euro te verkrijgen, en afhankelijk van alle toevoegingen, extra functies of speciale editie die je koopt, kan de prijs oplopen tot 800 euro. Dat is de prijs voor bijvoorbeeld de Forerunner 945 LTE Amp Yellow HRM-bundel.

Functies van het horloge

[affiliate_products product_number=”1″ heading_title=”h2″]
Beste aanbiedingen voor de Garmin Forerunner 945
[/affiliate_products]

Garmin Coach

Met de Garmin Coach functie kan je trainingsplannen specifiek aanpassen op je eigen wensen. Zo kan je gebruik maken van de kennis van ervaren begeleiding en dit door middel van gratis trainingen toepassen op je eigen sportprestaties. Alles workouts worden direct met het sporthorloge gesynchroniseerd.

Ingebouwde sportapps

Door zogeheten activiteitenprofielen kan je speciale profielen instellen die gespecialiseerd zijn per sport. Zo is het dus mogelijk om voor de gebruiker profielen in te stellen voor fietsen, en ook voor zwemmen in open water. Dan hou je de routine van het sporten beter op peil en dat zal je sportprestaties ten goede doen.

Hartslagmeting op de pols

Het Garmin sporthorloge meet enorm precies jouw hartslag tijdens het sporten, maar ook tijdens rustmomenten. Zo is het horloge in staat om de gebruiker te waarschuwen indien de hartslag te hoog is, of wanneer de gebruiker juist dient te bewegen. Via deze hartslagsensor kan het horloge zelfs de hartslag meten onder water tijdens het sporten.

Multi-GNSS

Met toegang tot GPS, GLOBASS en Galileo is de GPS altijd accuraat. Dit zijn namelijk drie bekende navigatiesystemen die samen functioneren in alle delen van de wereld. Zo kan je er als hardloper altijd van op aan dat je weet waar je je bevindt en ook weet waar je naar toe moet.

Hardloopdynamiek

Indien het Garmin-horloge gebruikt wordt met een accessoire dat hiervoor compatibel is, is het horloge in staat om speciale hardloopgegevens te meten. Enkele voorbeelden hiervan zijn de grondcontacttijd, de grondcontacttijd-balans, de cadans, de staplengte, de verticale oscillatie en het hardloopvermogen. Dit zijn essentiële gegevens die van veel belang kunnen zijn voor het verbeteren van de hardlooptechniek.

VO2 Max

VO2 Max is een fysiologische meeting voor de cardiorespiratoire conditie. Daarnaast is het ook een meetpunt van aerobe prestatiecapaciteit. Via deze metingen kan het horloge berekenen wat voor sportprestaties de gebruiker neer gaat zetten. Het sporthorloge houdt hier zelfs rekening met de temperatuur of altitude waarop het horloge zich bevindt.

De prestatieconditie

Via de prestatieconditie kan het horloge in samenwerking met de GPS en de hartritmesensor berekenen wat je sportprestaties zijn. Het analyseert bijvoorbeeld het tempo van de gebruiker, maar ook de hartslag en de wisselingen hiervan. Zo kan het horloge evalueren wat jouw prestatieniveau is en hoe je nog beter kan presteren.

Trainingsstatus

Trainingsstatus is een meetfunctie die niet alleen per sessie kijkt naar je prestaties, maar ook op lange termijn onderzoekt. Hierdoor krijgt de gebruiker een beeld van zijn mogelijke vooruitgang in de toekomst. Maar de gebruiker kan ook zien wanneer hij of zij overtraind is. Aan de hand van al deze gegevens geeft het sporthorloge je advies of je training te intensief is of juist niet. De technologie neemt de gebruiker aan de hand om zijn sportprestaties te verbeteren.

Trainingseffect

Iedereen traint voor zijn eigen doel. De ene gebruiker wil sterker worden, terwijl de andere gebruiker graag wat wil afvallen. Met de functie trainingseffect kiest het horloge welke vorm van training het beste fungeert voor de gebruiker. Ieder lichaam reageert namelijk anders op verschillende vormen ven training. Hoe meer je traint hoe meer precies het horloge het effect van jouw trainingen kan berekenen. Ook deze functie verbetert dus jouw sportprestaties op de lange termijn.

Trainingsbelasting

De trainingsbelasting is een functie die jouw sportieve activiteiten samen met hartslag opslaat. Aan de hand van deze gegevens van de afgelopen zeven dagen kan het horloge berekenen hoelang het duurt voor het lichaam van de gebruiker om te herstellen van een training. Deze functie laat ook vooraf al zien wat een impact gaat laten zien op het lichaam van een gebruiker. Zo weet je zeker dat je jezelf niet kan overbelasten door te hard te trainen of te weinig rust te nemen.

Dagelijkse workoutsuggesties

Het sporthorloge is in staat om aan de hand van jouw sportieve activiteiten in het verleden te bepalen welke trainingen goed aansluiten op jouw schema in de toekomst. Zo meet het horloge bijvoorbeeld jouw hardloopniveau en krijg je aan de hand daarvan advies over welke hardlooptrainingen aansluiten op jouw huidige belasting.

Hersteladvies

Het horloge kan aan de hand van het stressniveau van de gebruiker, de dagelijkse activiteiten en slaapritme berekenen hoeveel rust je moet nemen na een training. Dankzij het horloge slaap je vervolgens voldoende en rust je dus genoeg uit voor je volgende training. Anders heb je het risico dat je je spieren overbelast. Dan kan je als hardloper lang uit de running zijn en veel tijd nodig hebben om weer te herstellen tot het oude niveau.

De minuten intensieve training-functie

Dankzij de zeer precieze hartslagmeter kan het horloge meten hoeveel minuten intensieve training de gebruiker dagelijks heeft gehad. Tevens houdt het bij gedurende welke activiteit deze intensieve minuten behaald zijn. Zo is het allemaal weer overzichtelijk uit te lezen voor de gebruiker en kan hij dus zijn trainingsschema en dagritme aanpassen naar zijn eigen wensen.

Levensduur batterij

De batterij van de Garmin Forerunner 945 kan tot tien uur gebruikt worden in de GPS-modus. Echter gaat het horloge veel langer mee als het in de smartwatch-modus staat. Dan is de batterijduur namelijk twee weken. Daarnaast is er nog een extreem besparende modus genaamd UltraTac, dan gaat de batterij nog langer mee.

De Pulse OX Functie

De Pulse OX sensor is een extra bewaking voor de zuurstofniveaus in je bloed. Dit doet deze functie zowel tijdens het slapen als tijdens het sporten. Dat is ideaal voor tijdens het sporten op grote hoogtes. De kwaliteit van de nachtrust van de gebruiker wordt ook goed in de gaten gehouden via Pulse OX. Zo kan de gebruiker zijn verschillende slaapstadia inzien en kan er aan de hand van ademhaling ook een heuse score van de nachtrust bepaald worden.

Extra functies voor vrouwen
Voor vrouwen heeft de horloge een mogelijkheid om de menstruatie bij houden. Zo weet de gebruiker wanneer zij ongesteld moet worden. Verder heeft het horloge ook sensoren en software om de zwangerschap te volgen. Dan kunnen zij symptomen invoeren en aan de hand daarvan informatie ontvangen over de fase van hun zwangerschap.

De overige functies

Naast het uitgebreide assortiment aan functies heeft de Garmin Forerunner 945 nog een aantal extra functies. Voorbeelden hiervan zijn kaarten die volledig in kleur zijn, een functie speciaal voor klimmers om hun planroute duidelijk weer te geven, een routeplanner die duidelijkheid geeft per afslag en de optie om een rondrit in te plannen afhankelijk van de afstand die de gebruiker bepaalt.

Naast al deze functionaliteiten kan je net als de meeste smartwatches ook muziek beheersen vanaf je pols. Dit kan onder andere op Spotify, Deezer en Apple Music. Maar premium accounts zijn hiervoor wel een vereiste. Ook de meldingen vanaf je smartphone zijn te bekijken en te beantwoorden vanaf een smartphone die geschikt is ervoor. Zo kan je direct lezen wat iemand je via e-mail, sms of app bericht.

Daarna kan je ook met Garmin betalen via Garmin Pay. Dit bespaart je enorm veel tijd bij de kassa en zo ben je sneller klaar. Let er wel op dat je goed controleert welke betaalmethode er toegestaan zijn en deelnemend zijn per land. In Nederland zijn dit ABN Mastercard, ABN Maestro, Rabobank Mastercard, Rabobank Maestro, Curve Mastercard, ICS Mastercard, ICS Visa, Openbank Mastercard, Revolut Mastercard, Revolut Visa en Transferwise Mastercard.

Ook heeft de Garmin Forerunner 945 net zoals andere Garmin-horloges een veiligheidsfunctie. Zo kan je om assistentie vragen indien je je als gebruiker onveilig voelt. Dan worden noodcontacten bericht met jouw locatie en dat je je onveilig voelt. Ook is het mogelijk jouw livelocatie te delen met al je vrienden.

Met Garmin Connect kan je via de grote online community al je sportprestaties delen en contact maken met de vele andere Garmin gebruikers. Zo kan je elkaar leuke trainingsroutes doorsturen of zelfs advies geven. Ook kan je mede fanatiekelingen vinden om samen een hardloopgroep op te zetten en elkaar te motiveren om de prestaties naar een hoger niveau te tillen. Dit alles kan je dan ook weer makkelijk delen via alle sociale media die hedendaags belangrijk zijn.

Review

Al met al is dit een extreem goed uitgerust horloge. En net als waarvoor de Forerunner serie al bekend om staat, is ook de Garmin Forerunner 945 ideaal voor hardlopers. Samen met alle hedendaagse technologische snufjes om je ideaal te begeleiden tijdens je trainingen en ook via het creëren van verbinding via alle tools om toch makkelijk te kunnen communiceren met vrienden en medesporters, is dit niet alleen een horloge waardoor je beter gaat sporten, maar ook een horloge wat je zal enthousiasmeren om nog meer te gaan sporten.

Plaats een reactie