Strava met Apple Watch gebruiken

Als je het hebt over appraturen die wereldwijd bekent zijn kun je het merk Apple zeker niet overslaan.  Als je een product van Apple in je bezit hebt weet je bij voorbaat dat het om een kwalitatief goed product gaat. In het verleden werden alleen computers op de markt gebracht met dit merk, maar ter zijner tijd is men over gegaan tot het produceren van laptops, telefoons en zelf ook smartwatches. Gratis strava app #1 gids voor hardlopen en fietsen

Gezien de Apple Watch goed te gebruiken is bij het sporten is de vraag alleen nog hoe goed de verschillende apps werken  als je ze gedownload hebt. In dit artikel zullen we kijken hoe de bekende Strava app werk in de Apple Watch. Met je Apple Watch kan je jouw progressie bijhouden, kijken hoe actief je bent en ook wat de frequentie van je dagelijkse activiteit is.

De Apple Watch bevat vele handige functies. Zo kan je zelf berichten checken in plaats van steeds op je mobiel te gaan daarvoor, maar wat het ook nog tot een geweldig appratuur maakt is het feit dat je ook instaat bent telefoon gesprekken te voeren met je Apple Watch. Als we naar al de functionaliteiten van de Smart Watch kijken kunnen we echt zeggen dat het een “Smartwatch” is.

Strava app voor de Apple Watch

Strava is een van de apps die wereldwijd bekent staat om het goed bijhouden van sportprestaties. Dat is ook de rede waarom het vaker door hardlopers en fietser gebruikt. Het maakt namelijk het sporten aangenamer. Je kan bijvoorbeeld je concurrenten volgen om zodanig te training om ze te kunnen verslaan. Een goede analyse van je prestatie is gewoon een must als je op niveau wilt sporten. Strava stelt je instaat om behalve dit alles ook nog goede sociale contact met andere te hebben. Doordat de App makkelijk de koppelen is op de meeste fietsencomputer en sporthorloges willen wij ook de werking ervan op de Apple Watch met je delen.

Uit onderzoek ik gebleken dat Strava geweldig werk op de Apple Watch. Je kunt Strava in de App store ten behoeve van het horloge downloaden.  Op het horloge heb je de mogelijkheid om een aantal gegevens over de trainen waar te nemen. Als je bezig bent te trainen kan je de tijdsduur aan de bovenin het scherm waarnemen. In het middel komt je actuele tempo dat wordt aangeven met  tempo per kilometer voor. Onder het horloge vinden we de polshartslagmeter. Met deze meter word de hartslag gemeten tijdens de training.

Voor- en nadelen van de Strava app

Het gebruiken van de Strava app op een Apple Watch heeft zowel voor als nadelen. Een van de voordelen is het scherm dat handig is om af te lezen tijdens het sporten.

Verder is het over zetten van trainingengegevens naar een Strava met een Apple Watch handiger en sneller is dan met een normaal Hardloophorloge. 

Een nadeel van het gebruik van Strava in je Apple Watch is dat je batterij heel gauw leeg raakt. Als je het dus zo vergelijken met een goede GPS-hardloophorloge kom je heel gauw tot de conclusie dat de Apple Watch minderlang mee kan tijdens een hardlooptraining. Het is daarom goed om je horloge goed op te laden alvorens je gaat trainen.

Uit bepaalde testimonials blijkt ook dat Strava op een Apple Watch ook niet zo nauwkeuring werkt. Weer andere gebruikers geven aan dat dat wel het geval is.

Conclusie

Al met al zijn we de mening toe gedaan dat het gebruik van Strava op je Apple Watch een goede keus is. Zorg er alleen voor dat je vooral je horloge goed oplaad dan ben je helemaal klaar voor de start.

Plaats een reactie