Strava account verwijderen, en download activiteiten als backup

Klaar met Strava en zijn motiverende functies? Geen enkel probleem, wij helpen je met het verwijderen van je strava account. Het definitief verwijderen van je profiel kan in 5 minuten gebeurd zijn!

Beste alternatieven voor strava: Dit zijn de beste hardloop apps van 2021! Android en IOS

Inloggen op strava.com

Begin met het inloggen op strava.com met je email of gekoppeld socialmedia account. Het is belangrijk dat je inlogt via de website van strava, de verwijderfunctie is namelijk niet beschikbaar via de strava app.

Strava inloggen via strava.com

Ga naar account instellingen

Nadat je bent ingelogt op strava.com wordt je doorgestuurd naar je feed. Op de computer ga je met je muis op je profielfoto rechtsboven. Als je op mobiel zit open je het menu door te klikken op de profielfoto. Nadat het menu opent zie je Mijn profiel, Instellingen en afmelden. Klik op instellingen

Open privacy instellingen

Op de instellingen pagina zie je alle account instellingen als Mijn account, Prestaties, Voorkeuren. Klik op Mijn account voor de optie om uw account te downloaden of verwijderen.

Mijn account strava downloaden.

Strava abonnement opzeggen

Op deze pagina vind je verschillende instellingen over je strava abbonement. Zo kunt je hier je betaalde lidmaatschap opzeggen en account inlog aanpassen. Voor het definitief verwijderen van je account ga je naar het kopje Download of verwijder je account. Klik op “Aan de slag” om te beginnen met het verwijderen van je profiel.

Strava abonnement opzeggen

Download en/of verwijder strava profiel

Ten slotte ben je op de download en verwijder verzoek pagina op strava.com. Hier krijg je nog een korte uitleg van de gevolgen van het verwijderen van je strava account. Deze optie zal zowel je strava.com als profiel in de strava app verwijderen. Of ook kudo’s, segmenten, reacties, challanges, clubs en volgers worden verwijderd lees je op de verwijder pagina.

Definitief Strava verwijderen instructie

Tijd voor een nieuwe app?

Na het afronden van vorige stap heb je succesvol je strava account verwijderd. Nu is het tijd om een alternatieve hardloop app te zoeken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen met een hardloop app of schema meer motivatie hebben en beter hun hardloopprestaties behouden en verbeteren.

Ben je gestopt met strava omdat je klaar bent met alle socialmedia functies? Probeer dan eens een simpele hardloop app als hardlopen met evy. Deze app heeft geen vervelende socialmedia en motivatie functies. En is een hardloop app van Nederlandse bodem.

Of hardlopen zonder app…

Je kunt ook kiezen om te gaan hardlopen zonder app. Maar met een simpel hardloopschema, welke je kan uitprinten of opslaan op je telefoon. Een bijkomend voordeel is dat deze manier van hardlopen geen 4G of wifi vereist. Eigenlijk heb je geeneens een telefoon nodig omdat de schema’s gemakkelijk te onhouden zijn.

Wat je ook doet, geef niet op en blijft hardlopen!

Plaats een reactie